Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő fagyitorta

Feketeerdő fagyitorta
Feketeerdő fagyitorta
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos, otthon is elkészíthető fagyitorta receptet hoztunk Nektek, ami nem csak nagyon-nagyon finom, de kimondottan szép is. Próbáljátok ki valamelyik kánikulai hétvégén, nem fogtok csalódni benne!

hozzávalók / 12 adag

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

ajánlat

A csokoládéforgácsra véletlenül se adjatok ki a boltban pénzt: házilag is könnyedén előállíthatjuk egy zöldséghámozó, valamint táblás csoki segítségével.

Szólj hozzá!

elkészítés

tortaalap

  1. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
  2. Egy nagyjából 22 cm-es, kapcsos tortaformát kivajazunk, és alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és párszor a pulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön benne.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre, majd hagyjuk kihűlni.

krém

  1. A meggyet elkeverjük a citromlével és egy kanál cukorral, majd állni hagyjuk minimum 10 percet.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük, majd külön-külön hozzákeverjük a sűrített tejet és a mascarponét is.
  3. A meggyet egy nagy szűrőbe öntjük, és a kiengedett levét a krémhez keverjük. Kicsit nyomogassuk is, hogy minél több lé kerüljön a krémbe, és az ettől egy pici rózsaszínes árnyalatot kapjon. A habtejszínt felverjük, és egy spatulával a krémhez forgatjuk.
  4. A felezett meggyeket ezután a megsült és kihűlt tortaalapra pakoljuk egy szintben, vágott felükkel lefelé. Ha kész, ráöntjük a krémünket, elegyengetjük a tetejét, és éjszakára fagyasztóba tesszük.

díszítés

  1. A habtejszínt felverjük, és habzsákba töltjük. A megszilárdult tortánkról lekapcsoljuk a forma oldalát.
  2. A torta tetejét körben tejszínhabbal és fél szem meggyekkel díszítjük. A torta közepét beszúrjuk fehér és étcsokoládé-forgáccsal.
  3. Forró vízbe mártott késsel szeleteket vágunk, és fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 990
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: fagyikehely, gyümölcsfagyi, sorbet, parfé, karamellfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

meggyes fagyitorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

D.Lilla86
D.Lilla86 Fri, 2018-07-20 22:58

szia!
olyat szeretnék kérdezni,hogy a tortát hűtőben is lehet tárolni? Vagy kimondottan csak fagyasztóban? Szétesik a torta,ha csak a hűtőbe teszem?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2018-07-30 11:18

Kedves D.Lilla86!
Mi mindenképpen fagyasztóba tennénk, hiszen mivel eredetileg fagyitortának készült, és sok a folyós állagú összetevő benne, nem valószínű, hogy kellően megdermedne a hűtőben. Ha mindenképpen hűtős verziót készítenél, esetleg próbáld meg úgy, hogy több mascarponét teszel bele, vagy tortaalapként babapiskótát használsz, mert az felszívja a nedvesség egy részét. :)

519
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 35 g
vaj 75 g
tej 1 dl
tojás 2 db
étcsokoládé 35 g
meggy 35 dkg
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
porcukor 75 g
sűrített tej 20 dkg
mascarpone 40 dkg
habtejszín 2 dl
habtejszín 1.5 dl
csokoládéforgács 1 ek
csokoládéforgács 1 ek
meggy 50 g