Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő muffin Eniii konyhájából

Feketeerdő muffin Eniii konyhájából
Feketeerdő muffin Eniii konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hónappal ezelőtt bukkantam rá egy Rigó Jancsi receptre, ami muffinként volt elkészítve. Innen jött az ötlet, hogy akkor hasonlóképpen csináljam meg a Feketerdő receptet is. Neten is van pár recept ebből a fajtából, de töltöttet nemigen láttam. Ez egy egyedileg összerakott változat. :) Nagyon finom és nagyon gusztusos jelenség. :P

hozzávalók / 4 adag

12 db-hoz

ajánlat

Minden édesszájú, habos sütit kedvelőnek ajánlom! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét elkezdjük habbá verni. A művelet közben adjuk hozzá apránként a tojások sárgáját és a cukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet.
  2. A muffinsütőt előkészítjük, papírkapszlikat teszünk bele és beletöltjük a folyékony tésztát (3/4-ig tölthetjük nyugodtan). Megsütjük őket 10-15 perc alatt (nekem régi típusú gázsütőm van, amin nincsenek fokok, így én csak azt tudom mondani, hogy elég magas lángon sütöm légkeverés nélkül :) ).
  3. Eközben elkezdjük készíteni a meggyes krémet. Azaz leszűrjük a meggybefőttet, kimagozzuk ha kell. Majd a ~3 dl levet elkezdjük melegíteni egy lábasban, hozzáadva a pudingport és a cukrot addig keverjük, amíg puding állapotot nem érünk el. Ezután beledobáljuk a meggyszemeket (érdemes legalább félbe vágni vagy kisebbre, hogy majd később a muffin töltésekor minél több férjen el kis helyen). A díszítéshez rakjunk félre pár nagyobb szemet. :)
  4. Felverjük a tejszínt is, közben beleszórjuk a habfixálót és a cukrot, amennyiben szükséges.
  5. A kész muffinokról lehámozzuk a papírt, majd félbevágjuk. Az alsó részre helyezünk a meggyes krémből, aztán a tejszínhabból is. Rátesszük a muffin tetejét és arra is rakunk tejszínhabot, ezután díszítjük meggyel és reszelt csokival.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 059
elküldve: 3
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eniii

Mióta szakács: 2012.11.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki muffin meggyes krémmel töltve, tejszínes-meggyes csokimuffin, csokis muffin tejszínes meggykrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 4 ek
meggybefőtt 350 g
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 3 dl
cukor 2 ek
habfixáló 1.5 csomag
csokoládé 2 dkg