Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő rolád

Feketeerdő rolád
Feketeerdő rolád
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló receptet találtam az interneten keresgélés közben. Nagyon megtetszett a családomnak is, így elkészítettem nagymamám születésnapjára ajándék gyanánt. Nagy sikere lett!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük. Veszünk egy tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, és még azt is picit kikenjük margarinnal.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot és a cukrot.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kakaót, a lisztet (én előtte átszitáltam), a sütőport (ezt is átszitáltam) és a sót. Először a tojássárgás mixet adjuk a lisztes keverékhez, összekavarjuk, majd jöhet a tojásfehérje.
  4. Beleöntjük a tepsibe, majd berakjuk sülni 12-15 percre (a végén szivacsos lesz).
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A mascarponet, a krémsajtot, a vaníliakivonatot és a porcukrot összekeverjük. Félretesszük.
  6. A megsült piskótát kivesszük, és egy konyharuhában feltekerjük még melegen, hiszen így nem fog eltörni. Így hagyjuk, míg a piskóta ki nem hűl szobahőmérsékletűre. Ezután kitekerjük.
  7. Először a krémet kenjük rá, majd a magozott, félbe vágott meggyet. Végül feltekerjük, és 1 órára berakjuk a hűtőbe fogyasztás előtt. (Én a konyharuhát beszórtam kakaóporral, és azután raktam rá a piskótát, majd tekertem fel, így a kakaópor egy szép díszítőréteget képezett a tésztalapon. Ez a lépés elhagyható, vagy elég a végén megszórni kakaóporral a tetejét.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x38 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 521
elküldve: 4
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ApróChéf

Mióta szakács: 2012.06.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós piskótatekercs, krémes piskótarolád, piskótatekercs meggyes krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panna86
panna86 Mon, 2012-07-02 03:04

Távol álljon tőlem az okoskodás, de tippem szerint azért, mert ha nem kimérve veszed a mascarpone-t, akkor 250g-os, illetve 500 g-os kiszerelésben lehet kapni. Szóval szerintem ez egy jó költségkímélő tipp :) Ha nem így van, akkor bocsánat a kotnyeleskedésért :)

libaláb
libaláb Sun, 2012-07-01 23:25

Szia! Távol álljon tőlem a kötözködés, de a mascarpone is krémsajt, akkor miért kell még bele másféle is?

PicurWolf
ApróChéf / PicurWolf Mon, 2012-07-02 10:00

Semmi gond, én is most vettem észre, hogy a krémsajt elől, kivették,hogy Philadelphia krémsajtot raktam bele, és ugye ez a fajta sósabb, így más ízű lesz a két krémsajt keveréke.

PicurWolf
ApróChéf / PicurWolf Mon, 2012-07-02 09:58

Igaz, hogy tényleg picit töményebb a krém. Nagyon jól hangzik az ötleted, majd kipróbálom úgy is. Köszönöm :)

305
tojás 6 db
cukor 10 dkg
víz 1 ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 3 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
mascarpone 25 dkg
krémsajt 125 g
vaníliaaroma 3 ml
porcukor 3 ek
meggy 15 dkg