Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő sonkás pizza

Feketeerdő sonkás pizza
Feketeerdő sonkás pizza
53 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzatészta receptje egy régi családi recept, még gyerekkoromból. És ez a pizzatészta nagyon bejön a családnak és barátoknak egyaránt. Gondoltam, ezért felturbózom hozzá  egy kicsit a szószt és a feltétet, hogy megoszthassam veletek.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Szósz

Feltét

ajánlat

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, szerintem bármelyik napszakban megállja a helyét, a családdal vagy barátokkal közösen fogyasztva a legjobb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Ez a recept a tészta, szósz, feltét 2 db nagyméretű tepsihez elegendő mennyiség. 1 dl vizet felmelegítünk langyosra, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Amíg felfut az élesztő, a lisztet beleszitáljuk egy műanyag tálba, beletesszük a sót, olajat, a maradék vizet, végül hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  2. Összekeverjük a tésztát a hozzávalókkal, és egy kicsit összegyúrjuk, majd nyújtódeszkára tesszük, és addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, laza tésztát kapunk. Ha túl ragacsos marad, akkor tegyünk még bele egy kis lisztet. Ha kigyúrtuk a tésztát, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Ha letelt a kelesztési idő, akkor a tésztát kicsit átgyúrjuk, és 15 percet még pihentetjük.

Szósz

  1. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a szószt. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a hagymát és a fokhagymát. Egy kisebb lábasba teszünk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a hagymát, majd a fokhagymát, egy picit pirítjuk vigyázva, nehogy megégjen.
  2. Majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 2 db babérlevelet, bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, és elkezdjük róla lefőzni a vizet, hogy egy jó állagú, sűrű szószt kapjunk.
  3. Ha már kezd sűrű lenni, akkor érdemes sűrűn kevergetni, a vége felé már állandó kevergetés kell, mert odaéghet. Ha elég sűrű lett, levesszük a tűzhelyről.

Feltét

  1. A sonkát előkészítjük, felcsíkozzuk, vagy széttépkedjük. Mozzarella sajtot is felszeleteljük, vagy széttépkedjük, amelyik szimpatikus, és előkészítjük a trappista sajtot.

Összeállítás

  1. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverés funkción 220 °C-ra. 15 perc pihentetés után megfelezzük a tésztát. Elnyújtjuk a tésztát a megfelelő nagyságúra (nagyméretű tepsihez). A tepsiket kiolajazzuk, és beletesszük az elnyújtott tésztát.
  2. Ha egy picit nagy lett a tészta vagy kisebb, és nem ér végig a tepsibe, akkor az ujjainkkal odaigazítjuk, vagy összehúzzuk. Megkenjük a szósszal a tésztát úgy, hogy a tészta szélénél elhagyunk kb. egy jó 1 cm-t. Ne kenjünk rá túl vastagon szószt, mert sütés közben szétázhat a tésztánk.
  3. Ezek után rászórjuk a sonkát, rátesszük a mozzarellát, majd ráreszeljük a trappista sajtot.
  4. Majd betoljuk a 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 447
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Johnny

Mióta szakács: 2015.03.03.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Feketeerdő sonkás pizza, tepsis sonkás pizza, sonkás pizza, pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

855
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 6 ek
víz 4 dl
4 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
élesztő 2 dkg
passzírozott paradicsom 5 dl
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1 tk
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
feketeerdő sonka 200 g
mozzarella 250 g
trappista sajt 40 dkg