Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-szelet másképpen

Feketeerdő-szelet másképpen
Feketeerdő-szelet másképpen
380 perc / előkészület: 340 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept saját találmány. Kicsit újragondolva a Feketeerdő-torta. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Feketeerdő-tortát és a krémes süteményféléket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból tésztát készítünk. Amit egy közepes méretű tepsiben sütünk meg, 180°C-on kb 40 percig.
  2. A vaníliás pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk. Kettőt készítünk, hiszen kell mindegyik krémbe. Miután kihűltek, egy kicsit robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk külön-külön a felvert tejszínhabot. Az egyikbe keverjük a kakaóport.
  3. A meggytöltelékhez leszűrjük a meggyet, majd a levéből és a pudingporból pudingot főzünk. Miután megfőtt, belekeverjük a meggyet, majd ízlés szerint a cseresznyelikőrt.
  4. A kihűlt piskótát háromba elvágjuk, majd merőlegesen félbe is. Megtöltjük a krémmel a következőképpen: alulra kivülről befelé haladva barna - fehér - meggy - fehér- barna. Felülre fehér- meggy- barna - meggy - fehér.
  5. A felesleges krémet (ha marad), akkor körbekenjük vele a téglalapokat. Hűtőbe tesszük és dermedni hagyjuk. 
  6. Felverünk tejszínt, majd körbekenjük vele az egyik téglalapot, oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk. Felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapoknak.
  7. A tetejére tejszínből tuffot nyomunk, majd egy szem cseresznyét rakunk rá és csokoládéforgáccsal szórjuk meg.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 422
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

MSzabina

Mióta szakács: 2011.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeerdő torta, csokis-meggyes torta, csokoládétorta meggyel és pudinggal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1556
tojás 9 db
cukor 20 dkg
finomliszt 19 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 5 dkg
habtejszín 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 5 dkg
habtejszín 3.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggybefőtt 350 g
cukor 5 dkg
likőr 1 ek
csokoládéforgács 1 ek
meggy 3 dkg