Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta 3.

Feketeerdő-torta 3.
Feketeerdő-torta 3.
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni, de csak most mertem belevágni. Nem is olyan bonyolult. A sok receptből született egy saját. Nálunk így is nagy sikere van. Díszítésként meggyet és csokidíszt használtam. A csokit megolvasztottam, és olajozott fóliára formát csurgattam egy zacskó segítségével. Megdermedt a hűtőben, és nagyon szépen le lehetett venni a fóliáról.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokból piskótát sütünk: felverjük a tojások fehérjét, aztán beletesszük a cukrot, jó kemény habot készítünk. Beletesszük a tojások sárgáját, ezzel is felverjük. Végül belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  3. Lassú tűzön megsütjük kb. háromnegyed óra alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A meggyet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal, a liszttel besűrítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, kettévágjuk.
  7. Megkenjük a meggyszósz felével, erre rákenjük a fele tejszínt.
  8. Rárakjuk a piskótát, és megint meggyszósz és tejszín, bekenjük a torta oldalát is, egy kevés tejszínt félreteszünk a díszítéshez.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 432
elküldve: 1
receptkönyvben: 473
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Daisi7

Mióta szakács: 2010.02.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínhabos-meggyzselés torta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsa25
Ancsa25 Sun, 2011-12-04 22:06

Szia! Megsütöttem a tortát! Isteni finom lett!!!! Keresztlányom minden héten ezt kéri tőlem! Köszönöm ezt a jó kis receptet!

David11
David11 Sun, 2011-06-05 16:46

köszönöm a receptet:)))
nagyon nagy siker volt
édesanyámnak sütöttem meg szülinapra...
ritkán sütök.....de ha pontosan betartod a receptet,akkor minden simán megy:)
szép is lett,de még az ize.....
tényleg ajánlom,aki teheti süsse meg
köszönöm mégegyszer

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 21:12

szia süti evők
én a hullalához tejfelt tettem igy sokkal krémesebb lett a hab.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 10:15

Csodálatos!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2010-11-19 15:05

Ez valami meseszép!!! Csak ránézni is gyönyörűség! Én sajnálnám megvágni, pedig biztos megérné...:-))

351
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
meggy 40 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
növényi habtejszín 7.5 dl