Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta 5.

Feketeerdő-torta 5.
Feketeerdő-torta 5.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus sütemény, amely akár sütés nélkül is elkészíthető (ha a tortalapot készen vesszük).

hozzávalók / 8 adag

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Tortazselépor helyett 8-10 g étkezési zselatinnal készítettem.
Cseresznyepálinka helyett rumaromát használtam.
Nyomózsák helyett nylonzacskót is lehet használni a torta díszítéséhez.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alsó lapot kerek, csatos tortaforma aljába tesszük.
  2. A töltelékhez a tortazseléport vízzel kis edényben simára keverjük, a vagdalt meggyel elvegyítjük, és keverés közben egyszer felfőzzük. A masszát az alsó tortalapon elosztjuk, a tortát hűtőszekrénybe tesszük, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habot verünk, szűken felét a kakaóval és cseresznyepálinkával elkeverjük. A kakaós hab egy részét a vagdalt meggyre rákenjük, a középső tortalappal lefedjük, és a fennmaradó kakaós tejszínt rátesszük.
  4. A felső tortalapot ráfektetjük. A torta tetejét és oldalát a tejszínhab egy részével bevonjuk. A maradék habot vékony csőrű nyomózsákba tesszük, és a torta tetejét vonalkázva díszítjük.
  5. A félretett meggyet leöblítjük, leitatjuk, szárát meghagyjuk. A tortabevonó csokoládét felaprítjuk, vízgőz felett  megolvasztjuk, a meggyet belemártjuk, és szikkadni hagyjuk.
  6. A fennmaradt tortabevonót nyomózsákba töltjük, és a torta oldalát ezzel díszítjük, tetejére a csokoládés meggyet tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Feketeerdei meggytorta, feketeerdő-torta cseresznyepálinkával és csokiba mártott meggyel, feketeerdő-torta kakaós tejszínnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2010-05-31 00:22

Szia!
Gratulálok a szép és különleges tortához! Nagyon jó ötlet, hogy a meggyen a szárát rajta kell hagyni. Jól mutat! :-)

481
tojás 6 db
cukor 12 ek
finomliszt 3 evőkanál
rétesliszt 3 evőkanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 ek
víz 5 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
tortazselé 1 csomag
víz 2 ek
meggy 500 g
habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
pálinka 1 ek
meggy 150 g
tortabevonó 50 g