Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta 7.

Feketeerdő torta 7.
Feketeerdő torta 7.
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a feketeerdő tortát, ajánlom figyelmébe ezt a receptet, mert  nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Csokiforgácsot készítése: akármilyen csokoládét uborkagyalun lereszelünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ezután beletesszük egyenként a tojások sárgáit, majd szintén egyenként a pudingporokat és a sütőport.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 35 percig, ill. tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  3. A meggybefőttet lecsepegtetjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, elfelezzük. Az egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
  5. Egy piskótalapot tálcára helyezünk, megkenjük lekvárral, majd a kakós tejszínnel és sűrűn megrakjuk a meggyel.
  6. Mehet rá a következő lap, amit szintén megkenünk lekvárral, natúr tejszínnel, majd a meggyel.
  7. Az utolsó piskótát is ráhelyezzük, erre is rakunk lekvárt, natúr tejszínnel bevonjuk a tetejét, az oldalát pedig kakaóssal.
  8. Végül habrózsákkal körbedíszítjük, aminek közepébe egy-egy szem meggyet rakunk. A torta közepére és oldalára csokiforgácsot tehetünk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 928
elküldve: 3
receptkönyvben: 332
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Timo

Mióta szakács: 2010.08.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timbor
timbor Sat, 2012-02-04 21:13

Egy tortát nem tudtam 3felé elvágni,ezért 2tőt sütöttem a kettőből hoztam össze egyet .Tejszínből is többet csináltam de még így is kevésnek bizonyult.....egyébként finom lett:)

timokah
Timo / timokah Sun, 2012-02-05 12:53

Nekem mindig sikerült elvágni. A tejszín szerintem ízlés kérdése, mert én nem nagyon szeretem a nagyon habos süteményeket. Örülök neki, hogy finom lett! :)

ildikó40
ildikó40 Tue, 2012-01-03 00:20

2-szer csináltam meg egyik tészta sem sikerült az egyik szépen feljött de a teteje szétrepedt a végén összeesett,a másik tészta fel sem jött.Mi lehetett a baj?Lehet hogy én rontottam el valamit?Mindent a recept szerint csináltam.üdv:Ildikó

timokah
Timo / timokah Tue, 2012-01-03 11:35

Szia. szerintem az lehet a baj, hogy a tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá kell verni, mert az a lényege és akkor lesz jó a tészta ha a hab nagyon kemény.

mamaci2
mamaci2 Mon, 2011-12-26 09:48

Nagyon finom karácsonyi torta sikeredett belőle! Nálunk málnalekvárral készült. :-)
Köszönöm szépen a receptet!

timokah
Timo / timokah Tue, 2011-12-27 13:39

Nagyon örülők neki, hogy ízlett és jól esik, hogy ez is a karácsonyi menü része lett.

tündikirálylány
tündikirálylány Mon, 2011-10-24 16:20

fantasztikusan sikerült. mostanában nem ettünk ilyen finom és könnyű édességet! köszönöm szépen, hétvégén újra megcsinálom :)

timokah
Timo / timokah Sat, 2011-04-16 08:50

szia.
igen a többi hozzávalóval kell felverni és egy krémet kell kapnod.

tündikirálylány
tündikirálylány Fri, 2011-04-15 10:48

szia!
egy nagyon kezdő kérdés, nem nevetni :D
az első pontban írod, a porokat is hozzá kell adni. oké. és azt is felverem a többi cuccal együtt? szóval, hogy egy krémet kell kapnom?

köszi :):)

KG
KG Fri, 2011-04-15 21:15

Szia!
Bár én még nem csináltam ilyen tortát, de egyes sütik készítésében jártas vagyok így megpróbálok segíteni.
A tojásfehérjét a cukorral keményre kell verni.
Utána a tojássárgáját óvatosan össze kell keverni, hogy kevésbé törjön össze a hab.
A pudingporokat és a sütőport is szintén óvatosan (vagyis ne erőteljesen).

515
tojás 3 db
cukor 105 g
csokoládés pudingpor 2 csomag
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
meggybefőtt 350 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládéforgács 1 ek
meggylekvár 2 ek