Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti

Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti
Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szobatársam születésnapjára készítettem ezt a tortát.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a kakaót, ill. a sütőport.
  2. A felhabosított sárgájához hozzáadjuk a a kemény habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk, majd kis részletekben a kakaós lisztet is hozzákeverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A meggybefőtt levét leszűrjük, a díszítéshez szükséges meggyszemeket félretesszük.
  5. A felfogott levet vízzel 5 dl-re egészítjük ki. 
  6. A krémet készíthetjük 4 ek liszttel vagy puddingporral, tej helyett a meggylével főzzük fel. A maradék meggyszemeket is nyugodtan hozzákeverhetjük. Hűvős helyen hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
  7. A csokis pudingot az utasítás szerint elkészítjük, de csak 4 dl tejjel főzzük fel. Hűtjük, ha teljesen kihűlt, a felvert tejszínnel kikverjük.
  8. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk. A lapokat esetleg meggyaromával meglocsolhatjuk.
  9. Az alsó lapot a csokiskrémmel kenjük meg, a középső lapot pedig a meggyes krémmel, majd a felső lapot is ráhelyezzük, a kimaradt krémmel még kívülről megkenjük.
  10. A felvert tejszínnel bevonjuk, majd tetszés szerint díszíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 541
elküldve: 9
receptkönyvben: 192
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataaa

Mióta szakács: 2012.02.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis meggyes torta, tejszínes meggyes csokitorta, meggyes csokitorta tejszínnel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harimala
Harimala Sun, 2012-02-26 22:50

Szia Kataaa!

Ma elkészítettem ezt a finom tortát. A piskótája más recept alapján készült, mert mi nem eszünk tojást, de a krémek receptjét innen vettem. Nagyon finom, könnyen elkészíthető és pont kellemesen édes (viszont elbír még egy kis cukrot, ha valaki édesebben szereti a krémeket). Szóval nagyon köszönöm ezt a szuper kis receptet, a kisfiam harmadik szülinapján igazán szép meglepetés volt. :)

Üdv. Heni

565
tojás 8 db
finomliszt 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
cukor 16 dkg
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 35 dkg
finomliszt 4 evőkanál
cukor 3 ek
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 4 dl
növényi habtejszín 1 dl
étcsokoládé 5 dkg
meggy 20 dkg
növényi habtejszín 4 dl