Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából

Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából
Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok sütni, és kezdek kibontakozni a torták terén is. Az első próbálkozásaim között volt ez a torta. Azóta többször elkészítettem, és egyre csak jobb és jobb lesz. (Már ami a kinézetét illeti, az íze mindig tökéletes) :-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, majd tovább verjük. A sárgáját kicsit habosra keverjük, ezután azt is hozzáadjuk.
  3. Óvatosan kavargatva mehet bele a liszt és a kakaó is. (Azért kell óvatosan kavargatni, hogy a hab ne törjön nagyon meg, így lesz isteni finom a tészta.)
  4. Kivajazott formában kisütjük. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.

Krém+összállítás

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a zselatint, így verjük tovább, míg krém állaga nem lesz. (Az étkezési zselatin helyettesíthető zselatin fix-el is.)
  2. A meggyes krémhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  3. Az alsó tortalapra kenjünk a tejszínes krém 1/3-át, majd erre kerül a meggyes krém fele. Rátesszük a következő lapot, megint tejszínes krém, majd a maradék meggyes krém. Rátesszük az utolsó lapot. Ezután a maradék tejszínes krémmel bevonjuk. Díszíthetjük meggyel és csokiforgáccsal is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

feketeerdei meggytorta, tejszínes-meggyes csokitorta, tejszínkrémes meggytorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 ek
sütőpor 2 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
zselatin 1 ek
habtejszín 5 dl
cukor 2 ek
meggylé 3 dl
meggybefőtt 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 dkg