Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából

Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából
Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából nincs története. Egyik barátnőmnek a szülinapjára teljes tanácstalanság volt számomra az ajándék, így elkészítettem neki ezt a tortát. Rettenetesen ízlett mindenkinek :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. Majd a hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá (vigyázzunk, hogy ne cseppenjen bele a sárgájából, mert a zsírtartalom miatt nem tudjuk majd rendesen felverni).
  2. A kakaóport, a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk. Ha összekevertük, hozzáadjuk a sárgáját, és ezt a masszát óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. (Először úgy fog tűnni, hogy sűrű, és esetleg eszünkbe jutna tejjel higítani, DE nem kell.)
  3. Egy kerek tortaforma oldalát kivajazzuk-liszezzük, az alját bevonjuk sütőpapírral, majd ebben beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
  4. Mialatt a tészta sül, egy edénybe öntjük a meggybefőtt levét, és beleöntjük a pudingport, lassú tűzön besűrűsítjük. Miután sűrű beleöntjük a meggyet, de hagyjunk ki 5-6 darabot a díszítésre.
  5. Ha ezzel megvagyunk, tegyük be lefedve a mikróba, hogy meleg maradjon. (Ez elhanyagolható lépés.)
  6. Verjük fel a habtejszínt!
  7. Ha megsült a tészta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk 3 részre. (Én ezt nehezen tudtam megtenni, elég alacsonyka lett.)
  8. Hozzákezdhetünk a megtöltéshez. Az első tésztalapra meggyes szószt teszünk, majd a felvert habot, arra a második tésztát, amire ugyanígy meggyszósz-tejszínhab. Majd az utolsó lap, arra tejszínhab kerül megint, végül a maradékkal bevonjuk az oldalát is.
  9. Díszítéshez a habzsákot, a reszelőt és a csokit előkészítjük. A csokit lereszeljük, a habzsákot megtöltjük tejszínhabbal, és hozzákezdünk a dekoráláshoz.
  10. Vigyázzunk, mert rettenetes súlya lesz a sütinek, viszont megéri a munkát, mert rettenetesen finom!
  11. Tipp: Ha a tejszínhabot üresnek érezzük, abba is önthetünk egy kis meggylevet, így színt kap majd :).
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dzserda

Mióta szakács: 2011.12.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-tejszínes torta, tejszínes csokis meggytorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1096
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12 dkg
tojás 6 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
meggybefőtt 35 dkg
habtejszín 5 dl
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2 dl
meggy 2 dkg
csokoládéforgács 10 dkg