Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta fondant-bevonattal

Feketeerdő-torta fondant-bevonattal
Feketeerdő-torta fondant-bevonattal
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam 3. szülinapjára készült egy cupcake torony tetejére, nagy sikere volt. :-)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

ajánlat

Alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kanalanként a cukrot, tovább verjük a habot. Kisebb fokozaton, vagy gyengébben hozzáadjuk a tojások sárgáját. A sütőporos, kakaós lisztet apránként hozzákeverjük óvatosan, hogy ne törjük meg a habot.
  2. Margarinozott, lisztezett formába öntjük és tűpróbáig sütjük.
  3. Majd fejjel lefelé kifordítva hűtjük, és 4 részre vágjuk.
  4. Csokis krém: A cukrot, pudingot, kakaót kikeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többit és felforraljuk, míg jó sűrű nem lesz, nem baj ha darabos. Kihűtjük.
  5. A szobahőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük géppel.
  6. Meggyes krém: A meggy kevés levével elkeverjük a pudingot. A meggy többi részét feltesszük főni, mikor forr, hozzáöntjük a pudingot, összeforraljuk. Kihűtjük.
  7. Tejszín: A tejszínt negyed órára fagyasztóba tesszük. Teljesen tiszta eszközökkel el kezdjük felverni géppel, felénél hozzáadjuk a cukrot és a fixálót.
  8. Összeállítás: Minden krémet habzsákba töltünk, ennek hiányában zacsiba (én a porcukrosat szeretem erre a legjobban), aminek a sarkát kivágjuk. Középre a meggyes krémet tesszük, majd köré a tejszínest, majd a csokisat és újra. A következő szinteken más sorrendet alkothatunk, úgy szeletelve szebb. A tortát végül bevonjuk a csokis krémmel, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Másnap elkészítjük a fondantot így.
  10. Tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 165
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fondant torta, bob mester torta, feketeerdő torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TTA
TTA Fri, 2012-07-06 14:12

Szia, gyönyörűek a tortáid, szeretném 1 éves szülinapra megcsinálni csak katica alalkúra. Még soha nem csináltam fondantot az lenne a kérdésem hasonló az ize a marcipánra nem lesz túl émelyitő tőle a torta ha bevonjuk? Illetve azt olvastam több receptben hogy tömény vajas krémmel kell aládolgozni mert lecsúszik a fondant, szerinted ha katica alakú tortára rakom lecsúszhat? És még egy kérdés az elkészítésnél ezt irtad:2.Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk.
Mit jelent ha elég kemény kivesszük? Rakjam be egy kicsit a hűtőbe?
Bocsi, a sok hülye kérdésért, de még sose csináltam formatortát és fondantot nagyon izgulok!

anikusz
Anikusz / anikusz Wed, 2012-04-04 20:15

örülök, hogy jól sikerült! szívesen! én akkor szoktam bele vizet tenni, ha spórolok a tojással:-) akkor a sárgájához löttyintek egy kicsi vizet, jól összekeverem és úgy adom a fehérjéhez.

kispicur
kispicur Wed, 2012-04-04 18:04

En elsonek hianyoltam a vizet a piskotajabol(mindig vizzel keszitettem,eddig) de fantasztikusan jol sikerult
.Koszonom ezt a remek receptet!

1073
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 13 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 1 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 20 dkg
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
meggybefőtt 360 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 10 ml
habtejszín 250 ml
porcukor 2 ek
habfixáló 2 csomag
pillecukor 150 g
porcukor 0.5 kg
víz 2 ek
margarin 1 ek
fehér tortadara 2 ek