Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a születésnapomra készült. Mindenkinek nagyon ízlett ez a finom torta. Az én általam használt hozzávalókkal és mennyiségekkel, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 216 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Majd a vizet is hozzáadjuk, és még ezzel is keverjük 1 percig. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert 23 dkg lisztet, majd a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Krém

  1. A meggybefőttből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit lábosba öntjük kb. 1 dl kivételével, hozzátesszük a fahéjat, és felforraljuk. A kimaradt 1 dl meggylében elkeverjük a pudingport, és a felforrt meggybefőttet besűrítjük vele, állandó keverés mellett 1-2 perc alatt. Kihűtjük!
  2. A tejszínhabot felverjük a vaníliás cukrokkal, a porcukorral és a habfixálókkal.
  3. Ha kihűlt a piskóta és a meggykrém, akkor 3-4 részre vágjuk a piskótánkat. Meglocsoljuk a cseresznyepálinkával.
  4. Az alsó lapra a meggykrémből csíkokat kenünk a tésztára, és a közte levő üres csíkokat a tejszínhabbal töltjük ki. Ráhelyezzük a következő lapot, és most fordítva csíkozunk. Ahol az előbb a meggy volt, most oda kerül a tejszínhab. Amikor eljutunk, hogy a tetejét is rátettük, akkor a tortát körbe kenjük a tejszínhabbal.

Tetejére

  1. A tetejét díszítjük a félretett meggyszemekkel (én a közepére tettem 5-6 szemet, de akár a tejszínrózsákra is tehetünk körbe).
  2. Ráreszeljük az étcsokoládét, és hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos meggyes-kakaós torta, tejszínes meggyes csokitorta, szülinapi feketeerdő-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
tojás 8 db
cukor 24 dkg
finomliszt 24 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
víz 0.25 dl
vaj 2 dkg
meggybefőtt 140 dkg
növényi habtejszín 8 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 4 csomag
porcukor 6 dkg
fahéj 1 kávéskanál
habfixáló 4 csomag
pálinka 0.5 dl
étcsokoládé 3 dkg