Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Linajany konyhájából

Feketeerdő-torta Linajany konyhájából
Feketeerdő-torta Linajany konyhájából
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám születésnapjára sütöttem ezt a fincsi tortát. Nagy sikere volt, pár perc alatt el is fogyott. :) Szívből ajánlom másnak is, aki örömet akar okozni a családjának!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként beleadva a tojásokat tovább habosítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd a margarinos krémbe forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tortaformában alacsony hőfokon megsütjük.
  4. Ha kicsit kihűlt, levesszük róla a tortaformát, és két részre vágjuk a tésztát.
  5. A keményítőt, a cukrot és egy kis meggylevet simára keverjük.
  6. A maradék levet a meggyszemekkel felforraljuk (hagyjunk pár szem meggyet a díszítéshez is). Amikor forr, a keményítős résszel besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A hideg tejszínt a vanília cukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálót is hozzáadjuk.
  8. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kissé felhabosítjuk, végül a tejszínhabot is belekeverjük.
  9. A tortalap alsó részét megkenjük a vaníliáskrém kétharmad részével, és megtöltjük a meggytöltelékkel. Ezután ráhelyezzük a a felső tésztánkat, amit nyomózsák segítségével díszítünk a megmaradt vaníliáskrémmel. Ha marad krém, díszíthetjük a torta oldalát is!
  10. Ízlésesen helyezzük el rajta a meggyszemeket, és szórjuk meg a csokis tortadarával.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 578
elküldve: 7
receptkönyvben: 223
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis-meggyes torta, tejszínes csokitorta meggyel, krémes feketeerdő-torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Linajany
Linajany / Linajany Mon, 2012-03-26 15:29

Milli habtejszínt használtam. De a márkája szerintem teljesen mindegy. Az a lényeg, hogy habtejszín legyen és hidegen használd fel!

446
finomliszt 18 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 3 db
sütőpor 0.5 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
meggybefőtt 360 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 dkg
csokoládédara 100 g