Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Mana konyhájából

Feketeerdő-torta Mana konyhájából
Feketeerdő-torta Mana konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor elkészítettem már ezt a receptet! Sok kísérletezés után ez jött be legjobban a családnak, és krémben sem szűkölködik! :) Kicsit macera, de higgyétek el, megéri a belefektetett energiát, mert isteni!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéhez is meg a sárgájához is 5-5 ek cukrot adunk. Először a  fehérjét, majd a sárgáját felverjük, és keverőkanállal ezt összedolgozzuk. Végül a lisztes keveréket is laza mozdulatokkal belekeverjük.
  2. Kapcsos tortaformába simítjuk, és magas hőfokon 20 percig sütjük, majd még 20 percig takarékon.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük. A levét felfogjuk, és kiegészítjük vízzel, hogy 0,5 l legyen. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget, fahéjat és cukrot. Ebben a lében megfőzzük a pudingot a csomagolás szerint, majd amint a puding felforrt, belekeverjük a meggyet is (de félreteszünk pár szemet a díszítéshez).
  4. Elkészítjük a csokikrémet. (Ezt mindenképp előtte nap kell elkészíteni, és hűtőben egy éjszakát állni hagyni.) A tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit (nem kell forrnia). Ha teljesen kidermedt, akkor felverjük, mint a rendes tejszínt. Addig keverjük, amíg egy sűrű csokikrémet nem kapunk!
  5. A tejszínt is felverjük.
  6. A tortalapot 3 részre osztjuk, és rétegezzük a krémeket. A sorrend: piskóta-csokikrém-meggyzselé-tejszín. Ezt addig ismételjük, amíg minden el nem fogy! De nem kell vastagon egyiket sem, mert így is magasabb lesz a torta, mint az átlag! :)
  7. A végén a maradék tejszínnel bevonjuk a tortát, és díszítjük is vele, valamint a félretett meggyszemekkel vagy akár reszelt csokival is. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 29 773
elküldve: 20
receptkönyvben: 93
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

mana

Mióta szakács: 2013.03.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes meggyes torta, meggyes csokikrémes torta, meggyes csokis torta tejszínhabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi0629
zsuzsi0629 Fri, 2013-08-30 11:01

A végén finom lett, mindenkinek izlett.csak a külseje nem volt ilyen szép mint a tiéd.:)

zsuzsi0629
zsuzsi0629 Sat, 2013-08-24 11:59

Megcsináltam.Nem vagyok egy gyakorlott sütögető.Viki lányomnak sütöttem 2 szülinapjára.Nem igazán sikerült,de majd legközelebb.A piskóta összeesett, a meggyes krémem sajnos folyós lett.De ez az én hibám.a recept szerintem jó!:)

554
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
csokoládé 30 dkg
növényi habtejszín 3 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
meggybefőtt 350 g
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
habtejszín 7 dl