Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Selectfood módra

Feketeerdő-torta Selectfood módra
Feketeerdő-torta Selectfood módra
52 perc / előkészület: 30 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát hozzáadott cukor nélkül készítettem, de készülhet nádcukor felhasználásával is. Csak azért nem nevezhető teljes mértékben cukormentesnek, mert az étcsokoládé tartalmaz(hat) valemennyi cukrot. Függetlenül az édesítés módjától, ez nem egy túlzott mértékben édesített sütemény, csak éppen annyira, amennyire - véleményem szerint - lennie kell.;)

A legtöbb tejszínben sajnos jóval több az adalékanyag, a tejet soha nem látott növényi tejszínekről nem is beszélve. Jól nézzük meg a dobozát, mielőtt a kosárba, majd az asztalra kerül.

Megjegyzés: a "hozzáadott cukor" alatt a finomított répacukrot / kristálycukrot értem. 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához szitáljuk össze a kakaóport a burgonyakeményítővel és a liszttel. A tojássárgájat 50 g fruktózzal gépi habverővel keverjük habosra, kifehéredésig. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 50 g fruktózzal.
  2. A fehérjehab negyedét egy hajlékony spatulával keverjük a tojássárgájahabhoz, majd apránként a kakaós lisztkeveréket is dolgozzuk bele. Miután csomómentesre kevertük, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és azzal is keverjük homogénre. Végül a felvert tojásfehérjével dolgozzuk össze óvatosan a krémet.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát vékonyan vajazzunk ki, és béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát, és 22 perc alatt a sütő középső rácsán süssük készre.
  4. Rácson hűtsük ki a piskótát, majd ha kihűlt, vágjuk 3 db egyforma vastagságú lappá.
  5.  A fruktózzal és a vaníliarudak kikapart magjaival összekevert hideg tejszínből verjünk kemény habot, majd keverjük hozzá a mascarponét is. Ha nem azonnal használjuk fel, tegyük a hűtőbe.
  6. Fektessük az első tortalapot egy megfelelő méretű tányérra vagy tortalapra. Egyenletesen csorgassunk rá egy kevés rizsszirupot, majd egy ecset segítségével kenjük meg (vagy locsoljuk) egy kis pálinkával. Az enyémben alig érezhető az alkohol, de ha gyermekek is fogyasztják, akkor ki is maradhat belőle. Kenjük rá a vaníliás hab harmadát, majd igazítsuk el rajta a meggyek egy részét.
  7. Tegyük rá a második tortalapot, és járjunk el ugyanúgy, mint az első rétegnél.
  8. A harmadik tortalapnál már a torta oldalát is vonjuk be a habbal, és díszítsük fel csinosan a tetejét néhány szem meggyel. Végezetül hintsük meg az oldalát és a tetejét reszelt étcsokoládéval.
  9. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 943
elküldve: 15
receptkönyvben: 324
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Selectfood

Mióta szakács: 2012.08.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos-meggyes kakaótorta, mascarponekrémes torta meggyel, csokis krémes meggytorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Thu, 2019-01-31 15:00

Ez hol hozzáadott cukormentes??? A gyümölcsCUKOR, a nyírfa (azaz kukorica) CUKOR, a méz talán nem CUKOR
???
Gratulálok a fogalmatlanságodhoz, kedvesem...

Selectfood
Selectfood / Selectfood Sat, 2019-02-02 17:08

Kedves arc és név nélküli Hozzászóló,

nem hiszem hogy túlzottan félrevezető vagy félreérthető lenne az, hogy mit értettem a "hozzáadott cukrot nem tartalmaz" alatt. A köznyelvben cukornak a finomított fehércukrot (avagy répacukrot vagy kristálycukrot) szoktuk hívni, és azt valóban nem tartalmaz a recept.

S hogy a megelégedettséged maradéktalan legyen, ezt pontosítom is a leírásban. Örömteli sütést-főzést kívánok neked!

Továbbá sokan vagyunk még "fogalmatlanok", hiszen a legtöbb receptben "cukor" megnevezéssel szerepel a kristálycukor (és mindenki tudja, hogy miről van szó), ezenkívül itt a Nosaltyn is a "cukor" mint alapanyag szerepel, tessék a leírás: https://www.nosalty.hu/alapanyag/cukor

760
cukrozatlan kakaópor 35 g
finomliszt 35 g
burgonyakeményítő 35 g
vaj 65 g
tojás 8 db
gyümölcscukor 100 g
méz 3 ek
pálinka 60 ml
habtejszín 4 dl
mascarpone 500 g
vanília 2 db
gyümölcscukor 85 g
meggy 750 g
étcsokoládé 2 dkg
vaj 1 tk