Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Szabóné konyhájából

Feketeerdő-torta Szabóné konyhájából
Feketeerdő-torta Szabóné konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első Feketeerdő-tortám! :-)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból egy tortaformában  piskótát sütünk.
  2. Ha megsült a piskóta, kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
  3. A krémhez a meggylevet és a pudingport sűrű krémmé főzzük, lehűtjük, és két részre osztjuk.
  4. A Hulalát fölverjük  a habfixálóval.
  5. A torta alsó lapját megkenjük a krémmel, és magozott meggyet szórunk rá. Erre tejszínhabot kenünk.
  6. Ráhelyezzük a második lapot, és ugyanígy járunk el.
  7. Végül ráhelyezzük a tortalap harmadik részét.
  8. Bevonjuk  a tortát tejszínhabbal, és tetszés szerint díszítjük meggyel, tortadarával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 450
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis-meggyes torta, krémes csokitorta, pudingos feketeerdő-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
tojás 8 db
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
növényi habtejszín 0.5 l
habfixáló 2 csomag
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
meggy 30 dkg