Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta újragondolva

Feketeerdő torta újragondolva
Feketeerdő torta újragondolva
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségbe készültünk, a tortát előző este el kellett készíteni. Féltünk, hogy a tejszínhabos krém másnapra összeesik, ezért a nagyi jól bevált besameles megoldását választottuk. Így talán még finomabb :)

hozzávalók / 12 adag

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes krémet.
  2. A meggyes krém hozzávalóiból "pudingot" főzünk és kihűtjük.
  3. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat felverjük a vízzel és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás és a kristálycukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport, majd elkeverjük a tojássárgás keverékkel, ezután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  4. Ha kisült a piskóta, 3 részre vágjuk. Az első lapot céltábla szerűen (piros-fehér-piros-fehér...) megtöltjük habzsák segítségével a kétféle krémmel. A második lappal ugyanígy járunk el, csak a másik színnel kezdünk. A fehér krémmel úgy gazdálkodunk, hogy a torta oldalára és tetejére is jusson.
  5. A tortát meggyel, csokilevelekkel és csokireszelékkel tetszőlegesen díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 311
elküldve: 6
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

schnitzel

Mióta szakács: 2012.11.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta, csokis-meggykrémes torta, feketeerdő-torta tejszín nélkül, besameles feketeerdő-torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabryella71
gabryella71 Sun, 2013-10-13 08:23

Nagyon nagyon finom ez a variáció,tegnap elkészítettem,nagyon nagy sikere lett!Nekem jobban ízlik mint a tejszínhabos változat!Köszönöm a receptet!

486
finomliszt 4.5 evőkanál
tej 4.5 dl
porcukor 1.5 ek
margarin 30 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggylé 4 dl
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 6 db
víz 3 ek
cukor 8 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 5 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
meggy 10 dkg
csokoládé 4 dkg