Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta változat Sziszitől

Feketeerdő-torta változat Sziszitől
Feketeerdő-torta változat Sziszitől
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapjára készítettem ezt a feketeerdő-tortát. Szerintünk nagyon finom. Már régen terveztem feketeerdő-tortát készíteni, de annyira sok recept van hozzá, hogy mindig halogattam, nem tudtam választani, hogy melyiket készítsem. Végül az itt található feketeerdő-torta 6. tésztájának az adagját választottam, és ehhez készítettem háromfajta krémet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

ajánlat

Annak ajánlom, aki szereti a feketeerdő-tortát és édességimádó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket a fele cukorral habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd a robotgéppel hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is. A porneműeket összekeverjük. A három összetevőt felváltva egy nagy tálban összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformában megsütjük, mint egy piskótát.
  2. A megykrém elkészítése: Elkészítjük a pudingport a hagyományos módon, csak nem fél liter tejjel, hanem 3 dl meggylével főzzük meg. A vaníliás puding így kicsit áttetszős, zselatinszerű állagot ad ki. Miután a puding megfőtt és egy kicsit meghűlt, hozzákeverjük a meggydarabokat.
  3. A csokoládés krém készítése: A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: a tejbe beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrüsödik. Ezt félrerakjuk, hogy hűljön. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint (sütés előtt készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen) kikeverjük a cukorral. Robotgéppel a krém három összetevőjét összekeverjük, amíg szép habos és egyenletes krémet nem kapunk.
  4. A fehércsokis krém készítése: Ugyanúgy készítjük el, mint az előbb a csokis krémet, csak annyi a különbség, hogy a főzött krémnél tej helyett tejszínt használunk.
  5. A torta összeállítása: A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
  6. A háromfajta krémet úgy kenjük fel a tortalapokra, hogy miután szeletet vágunk a tortából, sakktábla mintát adjon ki. Ez a következőképpen történik: A krémeket koncentrikus körökben kell felkenni a tortalapokra, eltérő sorrendben így készítjük el: az első lapra középre -nagyából kör alakban- meggyes krémet kenünk, köré fehércsokis krémet, és a szélére csokis krémet. Erre ráhelyezzük a következő tortalapot, és ennél középre tesszük a csokis krémet, középre a meggyes krémet és a szélére a fehér krémet.
  7. Erre ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A maradék fehércsokis krémmel bevonjuk a torta tetejét, az oldalát a maradék csokis krémmel. A tetejét enyhén megszitáljuk kakaóporral és a maradék meggyes krémmel, valamint marcipándíszekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta, meggyes csokitorta, csokoládétorta meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1496
finomliszt 15 dkg
cukor 18 dkg
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
margarin 8 dkg
tojás 4 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
meggybefőtt 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tej 2.5 dl
finomliszt 2.5 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
finomliszt 2.5 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg