Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketegyökér-krémleves paszternákchipsszel

Feketegyökér-krémleves paszternákchipsszel
Feketegyökér-krémleves paszternákchipsszel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kinézetre répa, felhasználásában a spárgához hasonlít. Krémlevese valódi üdítő élmény lesz húsvétkor, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a leves egy csepp tavasz, most csak a húsvéti fellépése érdekében színeztem kurkumával, anélkül is nagyon finom és szép!

Szólj hozzá!

elkészítés

A paszternákchips elkészítése

  1. A paszternákot hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyan (de nem hajszálvékonyan). Aztán áztassuk vízbe egy fél órára.
  2. Közben melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra.
  3. Papírtörlővel itassuk le a vizet a paszternákszeletekről, majd helyezzük őket egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket spricceljük meg olívaolajjal, és mehetnek az előmelegített sütőbe sülni, száradni.
  4. Félidőben forgassuk meg a szeleteket. Addig süssük a paszternákchipset, ameddig kissé kiszárad és roppanós lesz (de ne barnuljon meg!), ez kb. 15-25 perc. Érdemes folyamatosan figyelni!

A leves elkészítése

  1. A burgonyát pucoljuk, mossuk, és apróra kockázzuk, és pici sóval, borssal főni tesszük.
  2. Közben - mivel ragacsos levet ereszt - gumikesztyűben, víz alatt megpucoljuk a feketegyökeret. Belül vakítóan fehér, de gyorsan barnul, ezért rögtön citromos vízbe szeleteljük.
  3. A főzés közben hozzáadjuk a burgonyához a feketegyökér-darabkákat, és kurkumával színezzük a levet. Pár perc elég neki.
  4. Összeturmixoljuk a levest. (Nem baj, ha egy-két nagyobb feketegyökér-darabka megmarad, mert nagyon jólesik ráharapni.)
  5. Tálaláskor kisebb tálkákba szedjük a levest, paszternákchipsszel és frissen vágott snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, répakrémleves, spárgakrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fulike
Fulike Tue, 2019-03-12 00:20

Kedves Gréti! Hadd kérdezzem meg, hogy hol lehet feketegyökeret kapni? Ettem egyszer egy feketegyökér krémlevest Finnországban és azóta is űzöm ezt a finom zöldséget (időnként, amikor eszembe jut), de még sehol nem botlottam bele. És amúgy úgy néz ki, mint a fehérrépa csak fekete kívül? Mikor érdemes keresni? Köszönöm! :)

157
feketegyökér 50 dkg
burgonya 2 db
kurkuma 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 10 dl
pasztinák 1 nagy db
olívaolaj 1 ek