Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketekagyló itáliai módra

Feketekagyló itáliai módra
Feketekagyló itáliai módra
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mr. Smith római küldetéséről való még ez a recept. Mi ugyan a fagyasztó mélyén megbújó kagylókat akartuk csak felhasználni, de Mr. Smith még emlékezett olaszországi útjáról ezen egyszerű, de nemes receptre, ami egyébként is jellemzi az itáliai konyhát. Semmi fakszni, jó alapanyag, és egyszerűség. A levét pedig tunkolni pirított bagettel, egyszerűen mesés! AzEszter unszolására raktuk fel, mert mi az egyszerűség jegyében, csak meg akartuk simán enni...:) Amúgy Mr. Smith ebben az étteremben fogyasztotta ezt a finomságot, és az itt szerzett információ alapján készítette el. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a mennyiség két főre főétel, négy főre előételként adható. A fagyasztott, előfőzött kagylónál is érvényes, ha a főzés során csukva marad, kidobandó. Könnyű nyáresti vacsi, vagy kellemes társaság előétele. Nagyon könnyű elkészíteni.
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jó nagy fazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellően meleg, belerakjuk a vöröshagymát.
  2. 1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.
  3. 2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel is sütjük 2-3 percig.
  4. Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig főzzük.
  5. Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Főzzük kb. 5-7 percig fedő alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedőt levennénk.
  6. Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedőt, és főzzük további 5 percig. A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló főzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!
  7. Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 70 986
elküldve: 28
receptkönyvben: 240
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

fehérboros-paradicsomos feketekagyló, feketekagyló olaszosan

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katoka84
katoka84 Sun, 2014-05-18 10:13

Ez egyszerűen hihetetlen finom! Tegnap készítettem el, az óta ezt emlegetjük a férjemmel. Nagyon köszönöm a receptet!

katoka84
katoka84 Tue, 2014-04-01 14:17

Hú, szuper jól hangzik! Fagyasztott, de nem előfőzött kagylók esetében van eltérés a receptben? A csomagolásra azt írták, fagyasztott állapotban kezdjük főzni, itt viszont a recept kiengedve írja. Van tippetek, hogyan kéne? Még sosem készítettem kagylót, ez lenne a férjem névnapi lakomája. Köszönöm!

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-02-17 09:15

Egyszer ettünk vmi hasonlót Görögországban és azóta sem mertem otthon megcsinálni, de majd most! :) De akkor már megkérdezem, amit eddig senkitől sem volt alkalmam: mi a teendő azokkal a kagylókkal, amik csak résnyire (mondjuk fél centire) nyíltak ki? Kuka vagy feszegessük, mert az jó?

betty_b_mail
betty_b_mail Sat, 2013-08-03 22:48

Most vettem le a páromat a lábáról ezzel a recepttel.. kicsit féltem, mert még sosem volt dolgom fekete kagylóval, pláne nem élővel, de nagyszerűen sikerült! :)

sata72
sata72 Mon, 2013-05-06 21:12

Kedves Mrs. Smith!
Isten aldja kicsiny kacsojat, hogy papirra vetette eme egyszeru receptet, melyet meg igy is sikerult majdnem elrontanom, mikor a citromot csak 2 lepessel kesobb sikerult beletennem. Az eredmeny fenomenalis, gond nelkul bezsebeltem gyermekeim elismereset.
Talan egy hangyanyival ovatosabban bannek legkozelebb a vajjal, de ez mar valoszinuleg egyeni izles dolga.
Meg egyszer koszonet a receptert es a pontos utmutatoert!

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Thu, 2010-07-08 07:55

Reggel 3/4 8-kor igazán ébresztőként hat rám ez a recept! :)
Szerintem hamarosan meglepem vele magam és anyukámat! Imádjuk a tengeri herkentyűket!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-07-08 18:42

Kedves Evi.76! Nagyon örülünk, hogy szimpatizálsz a receptünkkel, s nagyon bízom benne, hogy sikert érsz el vele! Csináld csak meg bátran! A legjobbakat: Mrs Smith

735
feketekagyló 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
citrom 0.5 db
chili 1 db
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
olívaolaj 4 ek
petrezselyem 1 csokor