Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketekagyló tagliatellével

Feketekagyló tagliatellével
Feketekagyló tagliatellével
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptje alapján készült, több feketekagylóval kevés fehérborral és linguine helyett tagliatellével.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élő feketekagylókat HIDEG folyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas) egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
  2. Ha néhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk. Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez. Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy a kagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas. Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
  3. Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
  4. Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
  5. Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
  6. Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
  7. Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kagylós tagliatelle, hosszúmetélt feketekagylóval, szardellás kagylós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
feketekagyló 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
koktélparadicsom 8 db
szardella 3 db
fehérbor 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
tagliatelle 50 dkg
petrezselyem 1 csokor