Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizli-kocsonya

Feketeribizli-kocsonya
Feketeribizli-kocsonya
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szirup helyett készítettem, mert már kevés hely van a kamrámban, nem akartam a vizet és a cukrot is tárolni. Főleg nem hiányzik a sok cukor a családomnak. Gyógyászati szempontból így is megfelel a vashiány pótlására. Nem kell hozzá zselésítő, egymagában is gyorsan kocsonyásodik. A préselésnél visszamaradt masszát vízzel átmostam, átszűrtem, kevés cukorral felfőztem. Lehűtve, friss fogyasztásra finom üdítő.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit szárastól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 rétegű gézen átpréseljük.
  2. 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, még 10 percig főzzük, üvegekbe töltjük (színültig), és hagyjuk egy keveset, amíg bőr képződik a tetején.
  3. Minimális mennyiségű Na-benzoátot szórunk a tetejére, és az üvegeket lezárjuk. Nem kell dunsztba tenni, ha kihűlt, mehet a kamrába.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskocsonya, ribizlis kocsonya, feketeribizlis gyümölcskocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1083
feketeribizli 1 kg
cukor 40 dkg
nátrium-benzoát 1 késhegynyi