Feketeribizli torta recept

Feketeribizli torta
Feketeribizli torta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén egy kedves, Balaton-felvidéki étteremben járva, a séf megosztotta velünk vacsora után legkedvesebb nyári tortájának receptjét. Már nem csak az ő kedvence:-)...
Mielőtt nekilátunk, vegyük figyelembe, hogy csak másnap fogyasztható, ugyanis a feketeribizlinek kell egy kis idő, míg megkocsonyásodik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a kristálycukorral és a sóvirággal elkeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat, jól elmorzsoljuk a liszttel. A tojássárgáját is beletesszük, tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben a ribizli szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk a gyümölcsöt, és leszárítjuk.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy egy 25 cm átmérőjű piteformát ki tudjunk bélelni vele.
  4. A tésztával bélelt formát színültig megtöltjük a feketeribizli szemekkel, tetejét bőségesen meghintjük porcukorral (annyira, hogy szinte már feketeség nem is látszik..).
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alul álláson sütjük 15 percig, majd alul-felül állásra váltva, további 20 percig sütjük.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 15 282
elküldve: 3
receptkönyvben: 200
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dettos
Dettos v, 2013-06-23 15:13

Szia Petra,
nálunk a süti nem érte meg a másnapi kocsonyás állapotot, nagyon finom lett, és a mai vasárnapi ebéd után el is fogyott...Az 1 kg ribizli tényleg sok, kb a fele is elég volt, főleg megpucolni:)

Artemisz19
Artemisz19 szo, 2011-07-02 20:46

Szia Petra! Nagyon jó a recept, egyszerű, mégis nagyon különleges. ez volt az első süti, amit egyedül sütöttem, és nem volt panasz rá, sőt :D

Judit
Bloemcake / Judit sze, 2008-07-16 13:11

Szia Petra! Ikeás kerámia tálban, elvileg 25 cm-es. Na, mindegy, így is finom volt, köszi a receptet!

petra
Petra / petra sze, 2008-07-09 13:08

Szia Judit, nekem a 25 centi átmérőjű piteformát éppen megtöltötte az egy kiló ribizli, mondjuk vékony volt a tészta, amivel kibéleltem a sütőtálat.. mekkora tálban sütötted?

Judit
Bloemcake / Judit sze, 2008-07-09 10:11

Szia Petra!
Az 1 kg ribizli nem sok? Nekem kb. a fele fért bele a tortaformába, de még így is sok lett. (Most eszem éppen, egyébként nagyon finom! :) A ribizli mennyiségét a fél kilóról én még csökkenteni fogom. )

441