Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis gluténmentes pite

Feketeribizlis gluténmentes pite
Feketeribizlis gluténmentes pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felfrissítő desszert ebben a hőségben. Más bogyós idénygyümölcsből is készülhet.

hozzávalók / 6 adag

Töltelék

Tészta

Szósz

ajánlat

Kesernyésen édes, a mogyoró íze tökéletesen passzol a ribizlihez.

Nem édesszájúak is élvezni fogják!

Szólj hozzá!

elkészítés

töltelék

  1. A feketeribizlit átnézzük, az esetleges szárakat eltávolítjuk, megmossuk. Egy kancsóba vagy befőttes üvegbe helyezzük, és ráöntjük a likőrt, forró vizet és a citromlevet. Egy éjszakán át vagy egy teljes napra a hűtőbe tesszük.

tészta

  1. A rizslisztet és darált mogyorót összekeverjük a cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a vajat és egy tojássárgáját. Ha szükséges, egy evőkanál vizet gyúrunk bele.
  3. Hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.

szósz

  1. A feketeribizliről leszűrjük a levet egy kis fazékba.
  2. A léhez keverjük a cukrot, és felforraljuk.
  3. A forró vizet és kukoricalisztet csomómentesre keverjük.
  4. A feketeribizlis levet és a kukoricalisztes masszát összekeverjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Ha csomós, turmixoljuk.

összeállítás

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztát kéttéosztjuk. Mindkét félből félrerakunk egynegyed részt.
  3. Két 15 cm átmérőjű pite formába belenyomkodjuk a tésztát. (Sajnos nyújtani nem lehet.)
  4. A tésztákat belül megkenjük egy tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a tészta alja nem ázik át majd a tölteléktől. 10 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve a feketeribizlit elosztjuk a két pite között, és a szószt felét is ráöntjük egy-egy lepényre.
  6. A félretett tésztából rácsot készítünk. Legegyszerűbb, ha kinyújtjuk, és késsel hosszú csíkokra vágjuk.
  7. Fél órára visszatesszük a sütőbe.
  8. Melegen vagy hidegen egyaránt ízletes. Tálalhatjuk fagyival, joghurttal, tejszínnel vagy csak magában. Másnap könnyebben szeletelhető, ha van türelmünk várni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

feketeribizlis rácsos gluténmentes pite, gluténmentes pite, bogyós pite, bogyós lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etoc
etoc / etoc Mon, 2015-10-12 14:10

Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint a tésztához a rizslisztet ki lehet-e váltani kukoricaliszttel?
Válaszát előre is nagyon köszönöm,
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-10-13 20:58

Szia Eszter!
Sajnos csak találgatni tudok, mert kukoricalisztet nem használok. Interneten utánanéztem, hogy felcserélhetőek-e. Azt találtam, hogy igen. Persze kissé megváltozik a tészta állaga. Kukoricaliszttel puhább, porhanyósabb lesz a tészta. Éremes megvárni, míg teljesen kihűl és csak utána kiemelni a formából.
Kiváncsian várom, hogy hogy sikerült!
Üdvözlettel
Swaddywaddy

497
feketeribizli 450 g
likőr 50 ml
víz 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
vaj 75 g
rizsliszt 100 g
törökmogyoró 150 g
nádcukor 2 ek
tojássárgája 2 db
víz 1 ek
nádcukor 90 g
kukoricaliszt 2 púpozott ek
víz 1 dl
víz 2 ek