Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis habos pite

Feketeribizlis habos pite
Feketeribizlis habos pite
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fagyasztott és friss gyümölcsből egyaránt készíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A habsipkához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy piteformába tesszük, majd vaksütéssel elősütjük. 15 perc 180C-os sütőben.
  2. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A keményítőt összekeverjük a cukorral, a tojássárgákkal.
  3. A tejet feltesszük melegedni.
  4. 1 dl langyos tejet teszünk a keményítős részhez, majd amikor elkezd forrni a tej, beleöntjük a tojásos egyveleget. Besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben elkészítjük a habot.
  5. A tojások fehérjét félig felverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a citromlevet. Addig verjük, míg fényes és jó kemény nem lesz.
  6. Aztán összeállítjuk a sütit. A linzer alapra kenjük a krémet, majd megszórjuk a ribizlivel, rásimítjuk a habot.
  7. 180 C-os sütőben még egy 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 094
elküldve: 22
receptkönyvben: 635
elkészítve: 32/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeribizlis habos csoda, ribizlis pite, habos gyümölcsös pite

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anette01
anette01 Sat, 2015-05-23 09:44

Szeretném ma megsütni ezt a tortát, de nincs étkezési keményítőm. Lehet helyettesíteni liszttel? Előre is köszi!

anette01
anette01 Sat, 2015-05-23 20:44

Megcsináltam és nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Keményítőm nem volt, pudingporból is csak csokis, azzal készítettem. Mire a fagyóból a piros ribizlimet kiengedtem, átváltozott meggyé :) szuper volt ezzel is.
A tészta nyújtáskor nagyon szeretett szakadni...

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-10-27 11:52

Nagyon fini lett. Én piros ribizliből és kevesebb cukorral készítettem, és fogom még többször is.:-))

Csilla0417
Csilla0417 Tue, 2014-05-20 11:01

Kipróbáltam, jól sikerült, ízlett mindenkinek:) Max annyi, hogy nagyon kell figyelni, hogy a gyümi ne legyen túl nedves, mert kifolyik a sütiből...

gtdorottya
gtdorottya Thu, 2014-08-07 20:43

Egyetértek, én eperrel próbáltam és eláztatott mindent, de még így is elfogyott szinte azonnal :)
Köszönjük a receptet!

kainka
kainka Wed, 2014-04-30 09:45

Kiprobaltam, de az en izlesmhez tul edes lett. Legkozelebb kiprobalom kevesebb cukorral.

adiskar
adiskar Sun, 2013-10-27 18:14

Nagyon finom! Az édes krém és a hab a savanykás gyümölccsel nagyon jó kombináció. Én a tésztát csak simán letakartam sütőpapírral, nem tettem rá nehezéket, így is szépen, egyenletesen sült meg.

Napfény és Fűszer
Napfény és fűszer / Napfény és Fűszer Sun, 2013-03-03 20:01

Szia Timi!
A vaksütés amikor csak a pite tésztáját sütöd elő.Ekkor beleteszed a tésztát a formába,ráteszel egy sütőpapapírt,majd nehezéknek rizs ,babot (többször használhatod ).Így nem púposodik fel a tészta.Remélem segítettem,ha nem elég kérdezz bátran:)

472
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tej 4 dl
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 3 púpozott ek
cukor 3 ek
vanília 1 db
feketeribizli 15 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 12 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert