Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeszemű-babos bárányragu

Feketeszemű-babos bárányragu
Feketeszemű-babos bárányragu
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes és egyszerű ebéd vagy vacsi, a kakukktojás csupán az, hogy időigényes. A Slow Cooker megkönnyíti az elkészítését, vagyis összekészíthetjük, és magára hagyhatjuk. Egy nagy főzőedényben is főzhető, de őrködnünk kell felette.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzőedényben is készíthetjük, akkor abban pirítsuk a hagymát, és öntsük hozzá a bárányt, a 10 percig forralt babot és forró vizet.

Magában, pirítóssal, krutonnal is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fekete szemű babot beáztatjuk legalább egy éjszakára, de egy napra is lehet. Cseréljük a vizet rajta párszor.
  2. A Slow Cookerba fél liter forró vizet öntünk, és magas fokozatra állítjuk.
  3. Egy másik edényben, friss vízben felforraljuk a fekete szemű babot. 10 percig forraljuk.
  4. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  5. A bárányhúst 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  6. A Slow Cookerba öntjük a babot, hagymát olajostul és a bárányhúst. Beleszórjuk a kakukkfüvet is. Felöntjük még több forró vízzel, ha szükséges. Legalább 3 órán át főzzük. Alacsony lángon 6-8 óra is lehet. Vagyis munka előtt feltesszük főni, és mire hazaérünk, kész.
  7. Sózzuk, és 6 személyre tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

egyéb elnevezések

Slow cooker bárányragu, Slow Cooker fekete szemű babragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

650
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bárányhús 75 dkg
fejtett bab 50 dkg
kakukkfű 1 teáskanál
1 ek
víz 1 l