Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Félbarna magvas kenyér egyszerűen

Félbarna magvas kenyér egyszerűen
Félbarna magvas kenyér egyszerűen
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karantén idő alatt bontogattam a szárnyaimat kenyérsütés terén. Ez a recept lett az eredménye. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd vízből annyit adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. Megdagasztjuk.
  3. Én kerek tortaformában sütöm, sütőpapírt teszek bele. A tésztát beletesszük a formába, majd ebben kelesztjük meleg helyen 30 percig.
  4. Éles késsel vagy gillette pengével mintát vágunk bele, majd újra 30 percig kelesztjük.
  5. 210 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Kb. 1,7 kg-s kenyér lesz belőle. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 795
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Abigél

Mióta szakács: 2020.05.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magvas vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

635
tej 3 dl
cukor 3 teáskanál
friss élesztő 40 g
finomliszt 500 g
teljes kiőrlésű liszt 500 g
2 teáskanál
szezámmag 5 teáskanál
víz 2.5 dl