Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Félelmetes sós falatkák

Félelmetes sós falatkák
Félelmetes sós falatkák
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borzongató, sós rágcsák Halloweenre.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztákat kilapítjuk, a kelt tésztát 0,5 cm-es csíkokra, a leveles tésztát 1-2 cm-es csíkokra szeljük.
  2. A sajtokat csíkokra vágjuk.
  3. A virsliket félbevágjuk, a csíkokra vágott sajtokra helyezzük, majd körbetekerjük a csíkokra vágott kelt tésztával úgy, hogy ne fedje be teljesen.
  4. Kenjük be egy kevés olajjal, majd sózzuk, és 180-200 fokos sütőben a csomagolás szerint süssük meg. Végül egy-egy pötty ketchup-mustárral díszítjük, ezek lesznek a virslis múmiák szemei.
  5. A csíkokra vágott leveles tésztát vízszintesen is félbevágjuk, majd néhány csíkot harmadolunk. A hosszabb csíkok végeire 2-2 db harmadolt tésztát hajtogatunk, így formázunk csontokat.
  6. Kevés olajjal lekenjük, megszórjuk a nagy szemű sóval és szezámmaggal, és 180-200 fokos sütőben a csomagolás szerint megsütjük. Mártogatónak ketchupot és mustárt tálalunk a csontok mellé.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis múmia

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
kelt tészta 1 csomag
leveles tészta 1 csomag
sajt 125 g
napraforgó olaj 1 ek
ketchup 5 ek
mustár 5 ek
frankfurti virsli 500 g
szezámmag 2 ek
0 ízlés szerint