Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felesborsóleves Katrin konyhájából

Felesborsóleves Katrin konyhájából
Felesborsóleves Katrin konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor megfőtt a leves és tányérra szedjük, akkor szoktam a gyömbért apróra felkockázni, s mindenki tányérjába rakok kb. 8-10 apró kockát. Nagyon egészséges a gyömbér, már szinte minden sós ételbe rakok, de csak amikor már tányérra szedjük, mert ezt nem kell megfőzni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatjuk. Ha letelt a 2 óra, akkor átszűrjük, és csap alatt még átmossuk a szűrőben a felesborsót.
  2. Egy lábasba rakunk 2 evőkanálnyi étolajat, rászórjuk a lisztet, s világos rántást készítünk.
  3. Utána félrehúzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, s beleszórjuk a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakjuk az összekockázott sonkát, a fűszereket, összekeverjük, s fedő alatt addig főzzük, amíg elkezd forrni, ekkor levesszük takaréklángra, megkóstoljuk, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetünk bele sót. Közben néha megkeverjük, nehogy leégjen.
  4. Forrástól kb. 50 percet főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a felesborsó és a sonka. Ha megpuhultak, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
  5. Én ekkor kivesszük villa segítségével a vöröshagymát, s már lehet is tányérra szedni a levest.
  6. Ezután szoktam felkockázni a gyömbért, s mindenki tányérjába rakok belőle.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgaborsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

306
felesborsó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 ek
sonka 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
borsikafű 1 csipet
oregánó 1 csipet
gyömbér 0.5 cm