Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felfújt bagettből

Felfújt bagettből
Felfújt bagettből
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiflifelfújt kicsit másképp...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bagettet 1 cm-es vastagságú karikákra vágjuk. A tejet a cukorral és a mazsolákkal együtt felfőzzük, majd állni hagyjuk, hogy a mazsolák megduzzadhassanak. Pár kanál tejjel elkeverjük a pudingport. Hozzáadjuk a langyosra hűlt tejhez, és az egészet ráöntjük a bagettkarikákra. Megvárjuk, míg lazán beissza a kenyér a tejes keveréket, ha szükséges, még adunk hozza egy kis tejet. Ne tocsogjon, de járja át a tej jól a kenyeret.
  2. Kivajazunk egy tűzállótálat, és egyenletesen elrendezzük benne a masszát, majd vajdarabkákkal megszórjuk. Ca. 20 perc elteltével megkenjük a tetejét baracklekvárral, és készre sütjük. A teteje ress, belül krémes, ekkor jó. Minden sütő másképpen működik, így ajánlatos a sajátunkhoz igazítani a sütési időt és fokot! Nálam: 180 fok, 40 perc.
  3. Langyosan tálalva az igazi!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 975
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás-pudingos felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
bagett 30 dkg
tej 0.5 l
barna cukor 4 ek
mazsola 1 marék
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 2 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
1 csipet