Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felhő kenyér

Felhő kenyér
Felhő kenyér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában családilag próbálunk leszokni a fehér kenyérről, meg úgy általánosságban a fehér lisztről, és próbálkozunk a kicsivel egészségesebb életmódot élő emberek körébe tartozni. Ugyanakkor, imádjuk a jól megpakolt szendvicseket is. Ezt a receptet pont utazás előtt találtam, és nagyon örültem, hogy lesz uzsonnám majd a hosszú útra. Pikk-pakk megvolt, és igazából nem sok íze van, nem fogja elnyomni a szendvicsbe valók ízét, az a funkciója, hogy összetartsa a szendvicset. Ezt a feladatot remekül teljesíteni is tudja.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ezt az egyszerű receptet én akkor szoktam használni, amikor tudom, hogy valahova hideg-élelmet kell csomagolnom magamnak, és nem akarok a salátás tálakkal bajlódni. Nagyon kevés kalória van egy szelet ilyen kenyérben (45 kcal), ugyanis nem tartalmaz lisztet, tehát még a glutén-érzékenyek is teljes nyugalommal fogyaszthatják. Azonkívül rengeteg benne a protein is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is szét kell választani a tojásokat. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót: krémsajtot, sütőport, sót és az édesítőt, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk. Igyekezzünk nem összetörni a habot, mert a kenyér lényege, hogy minél habosabb és könnyebb legyen.
  4. Kis halmokat kanalazunk a sütőpapírral, és a kanál hátával szétterítjük egy kicsit laposabbra, de ne legyen túl vékony se, mert akkor kiszárad, és könnyen el fog törni. Kb 1 cm legyen a vastagsága, az átmérőjét pedig mindenki maga dönti el, szerintem 13-15 cm a legjobb, mert azon kellemesen el lehet rendezgetni a szendvics hozzávalóit. Nekem ebből az adagból kb. 10 ilyen kis korong jött ki.
  5. Sütőben kb. 15-20 perc alatt megsül, de erre a zsemlés barna színre kell várni, meg a picit repedezett tetejére. Sütőből kivéve habcsók állaga lesz, és ilyenkor még törik, de ez ne hagyjon megtéveszteni senkit, mert áll egy picit, megszívja magát a levegő páratartalmával, és felvesz egy puha, kellemesen rágós állagot, ami ideális lesz szendvicsekhez.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 46 940
elküldve: 9
receptkönyvben: 193
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
106 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tojásos kenyér, liszt nélküli kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Sat, 2014-08-30 10:14

Érdekesen hangzik. :)
Azt szeretném megkérdezni, hogy krémsajt helyett lehet-e esetleg joghurtot vagy tejfölt használni?

62
tojás 3 db
krémsajt 40 g
sütőpor 0.25 teáskanál
0 ízlés szerint
édesítőszer 1 csepp