Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feltekert karaj Abdul konyhájából

Feltekert karaj Abdul konyhájából
Feltekert karaj Abdul konyhájából
140 perc / előkészület: 30 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez csak egy hirtelen jött ötlet volt nekem, hogy ne mindig csak rántott husi legyen karajból.

Szeretek kipróbálni dolgokat.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bárkinek, aki szereti kipróbálni a húsos dolgokat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajhúst hosszában egy jó éles késsel elkezdjük felvágni úgy, hogy ki lehessen teríteni. Kb. egy centi vastagság a jó. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és teszünk rá ételízesítőt.
  2. Ráfektetjük a szalonna csíkokat, majd nagyon vékony szeletben a kétféle répát. (A legjobb hámozóval csíkozni!!) Rátesszük a sonkákat és az apróra vágott fokhagymát. Nagyon vékonyra felcsíkozzuk a kolbászt (kb. akkorára, mint amilyen széles a husi), és ezeket is ráfektetjük.
  3. Óvatosan elkezdjük feltekerni, de közben a husi külső részét folyamatosan sózzuk, borsozzuk. Összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, vagy össze is köthetjük.
  4. A tepsibe a maradék répákat hosszában felvágjuk (ha nem marad, vegyünk elő újabbat), és fektessük a tepsi aljába. A hagymát is vágjuk fel nagyobb karikákra, és azokat is tegyük a tepsibe.
  5. Rakjuk úgy össze, hogy rátudjuk tenni a húst, amit sütés elött bekenünk gulyáskrémmel (lehet ez is csípős). (Én szórtam a tetejére még majorannát.) Öntsük alá a bort, és tegyük bele a zsírt is.
  6. Alufóliával fedjük le, és tegyük a sütőbe. Pároljuk 45-50 percet nem teljesen a legalsó részen. Miután levettük a fóliát, tegyük vissza középtájra még egy bő fél órára. A saját levével néha locsoljuk meg. Akkor jó, ha már a teteje szép piros.
  7. Kicsit hagyjuk hűlni, majd húzzuk ki a hústűket, és vágjuk fel. Köretnek bármit adhatunk: krumplipürét, sült krumplit, rizst vagy csak friss kenyeret. Én sütöttem hozzá kenyeret. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x16x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 947
elküldve: 7
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Abdul

Mióta szakács: 2012.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt sertéskaraj, kolbászos karaj baconnal, zöldséges göngyölt hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibka74
bibka74 Mon, 2012-04-23 11:28

Nagyon guszta!Ötletes,a már megszokott rántott hús helyett.
Üdv.:bibka74

860
sertés rövidkaraj 1.5 kg
bacon 20 dkg
gépsonka 5 dkg
kolbász 10 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
fokhagyma 2 gerezd
lila hagyma 1 nagy fej
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 kávéskanál
fehérbor 2 dl
sertészsír 1 ek