Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felvágott házilag

Felvágott házilag
Felvágott házilag
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyárts magadnak saját, házi csirkemellsonkát, a saját ízlésed szerint, mindenféle E-szám, tartósítószer, ízfokozó, térfogatnövelő, meg mit tudom én, mi nélkül. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst aprítógéppel pépesre aprítjuk, mert ha darált húsból csináljuk, fasírtos állaga lesz.
  2. Az összes hozzávalót keverjük össze. Kókuszzsír helyett lehet libazsírt vagy tejszínt is használni. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. (Lisztként én szezámmaglisztet használtam, így aztán tényleg minden egészségtelen hozzávaló ki van zárva.)
  3. Rajtunk múlik, hogy tuningolásként miket keverünk még hozzá, akár snidling, füstölt sajt, olívabogyó, fokhagyma, akármi, amit szeretnénk. (A képen látható példányban póréhagyma és füstölt sajt van.)
  4. A kész masszát tegyük sütőpapírra, és tekerjük fel, majd a két végét ellentétes irányba csavarjuk, mint a szaloncukor csomagolásánál. Ezután két réteg alufóliába is tekerjük be, szintén szaloncukor szerűen.
  5. Tegyük lobogó, forró vízbe, és főzzük 50 percig. Érdemes rátenni egy tányért, különben feljön a víz tetejére.
  6. 50 perc főzés után vegyük ki, csomagoljuk ki és hagyjuk kihűlni, aztán tegyük hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 364
elküldve: 2
receptkönyvben: 281
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Keszthelyi Péter

Mióta szakács: 2012.02.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi felvágott, snidlinges-füstölt sajtos felvágott, házi csirkemell sonka

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 14:19

A páromat tuti elvarázsolnám ezzel. Szerintem a húst is próbálom majd variálni benne, nem csak a fűszerezést, mert mi a füstölt ízekre "bukunk". :) Köszönet a receptért!

kpeter1982
Keszthelyi Péter / kpeter1982 Sat, 2015-02-07 15:44

Én felesbe szoktam csirkemellet és combot használni. Hát azt nem tudom, hogy hogy lehetne füstölt ízt belevinni, talán, ha darálsz bele füstölt szalonnát.
Vagy füstaroma :)

udorka
udorka Fri, 2015-01-16 16:04

Ma elkészítettem. Nem is számítottam rá, hogy ilyen finom! Köszönöm!!!

Laramara
Laramara Tue, 2015-01-13 15:16

Szia!
Sütőben is hasonlóan elkészíthető a massza szerinted? Köszönöm. Lara

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sun, 2015-01-11 15:01

A tojásfehérjét mivel lehet helyettesíteni? Esetleg elhagyható? Allergia miatt kérdezem.

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 14:18

Én tejfölt tennék bele picit, ha arra nem vagy allergiás. Minél sűrűbb 20%-osat (reklám helye: Nádudvari, Magyar Tejföl, Kunsági, Mizo - én ezeket ajánlanám).

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2015-01-12 09:54

Lehet,hogy esetleg kicsivel több sajt összefogná. Egyébként köszönöm az előző választ.

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 14:13

Például a zöldségszeletelő gép az. Két penge forog a műanyag edényben, leginkább egy turmixra hasonlít. Én a diót is azzal darálom, mert könnyebb takarítani, mint a darálót, pláne, ha mondjuk csak egy-két maréknyi mennyiségről van szó.

Giniras
Giniras / Giniras Fri, 2014-08-29 00:20

Ma (tegnap) elkészítettem, és nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-05-18 08:34

A szezamlisztet mivel lehetne helyettesiteni? Nagyon tetszik!
Koszonom a valaszt,
Veronika

kpeter1982
Keszthelyi Péter / kpeter1982 Sun, 2014-05-18 13:21

Sima búzaliszttel. Csak azért szezámmaglisztet raktam bele, mert így aztán totál egészséges, diétás, stb.
Ha nincs kókuszzsírod, rakj bele libazsírt, vagy 2 dl tejszínt.
Ja, és érdemes fele mell, fele combfiléből csinálni, mert csak mellből szárazabb.

161
csirkemell filé 50 dkg
tojásfehérje 2 db
szezámliszt 1 ek
kókuszzsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg