Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felvert galuska burgonyával

Felvert galuska burgonyával
Felvert galuska burgonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Harmat-könnyű, ízletes köret pörkölthöz, egyéb szaftos ételekhez a családi receptgyűjteményből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A liszt mennyisége a tojások nagyságától és a burgonya fajtájától függően eltérhet a megadott-tól. A főzési idő nálam azért 30 perc, mert három adagban főztem ki a galuskát. Egy adag kb. 10 percig fő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk és egészben enyhén sós vízben puhára főzzük. A főtt, tisztított burgonyát burgonyanyomó segítségével pépesre törjük, és langyosra hűtjük.
  2. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lágy zsírt a tojásokkal. Ezután hozzátesszük a langyos burgonyát, a lisztet, a vizet, a tejet és a sót. Jól összedolgozzuk, és félretesszük 10-15 percre.
  3. A galuskatésztát gyöngyözően forró, sós vízbe szaggatjuk. Én erre a célra egy teáskanalat használtam. Amikor a galuskák feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, vízzel leöblítjük.
  4. Egy lábosba kevés zsiradékot melegítünk. Ebbe tesszük a leöblített galuskát. Felforrósítjuk, jól átkeverjük és tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
368 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: köretek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis nokedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Mon, 2019-04-22 13:38

Vörösboros marhapörkölt mellé készítettem. Eredetileg szarvacskát akartam mellé főzni, de meggondoltam magam. Nem bántam meg. Tényleg finom, puha, könnyű köret. Csak úgy etette magát. Köszönöm a receptet, máskor is el fogom készíteni. :))

358
sertészsír 2 dkg
tojás 2 db
burgonya 30 dkg
finomliszt 25 dkg
víz 1 dl
tej 0.5 dl
1 kk