Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felvidéki krémes

Felvidéki krémes
Felvidéki krémes
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves ismerősömnél kóstoltam ezt a sütit először, és muszáj volt elkérnem a receptet!

Kiadós és nagyon finom!

Mindenkinek jó sütögetést!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összedolgozzuk, elosztjuk 3 egyenlő részre.
  2. A tésztákat egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátulján 15-20 perc alatt lapokat sütünk belőle. Sütés után 1 órát pihentetjük.

Krémhez

  1. A krémhez a tejet feltesszük melegedni, kb 1 dl tejet kihagyunk belőle. Ebben az 1 dl-ben csomómentesre elkeverjük a pudingport, a lisztet és a 3 tojássárgáját. Majd a forrásban lévő tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
  2. Ha a puding kihűlt, a vajat a cukrokkal habosra keverjük, és elkeverjük a pudingban.
  3. Amikor már minden kihűlt, fogjuk a tepsit, aminek a hátulján sütöttük a lapokat, és elkezdjük benne rétegezni a lapokat a krémmel. Egy estére hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 480
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny, Somat Karácsonyi finomságok
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes réteges, vaníliás krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofix
zsofix Sat, 2016-01-16 19:35

Na, felvágtam. Kihoztam belőle a maximumot a nehéz kezdés után. Nagyon finom! Én a tésztájába tettem fahéjat, mert nagyon szeretem. Továbbra is fenntartom, hogy lehetne nagyobb adag a tészta, főleg így, hogy már kóstoltam is! ;)

zsofix
zsofix Sat, 2016-01-16 12:53

Kedves Lindus!
Ma sütöttem meg a süteményedet, mert nagyon ígéretesnek találtam. De egyáltalán nem sikerült a tészta. Szépen összegyúrtam, de ez a tésztamennyiség nagyon kevés ahhoz, hogy 3 lapot, főleg meg ilyen méretűt (37X27-es, ahogy megadtad) ki lehessen nyújtani belőle. A maximum, amit ki tudtam hozni belőle 21X29 lett, de az is papírvékony, tehát nem olyan, mint Neked a képen. És mivel ilyen vékony volt, az első lapot túl is sütöttem, hiszen nem volt rá érvényes ezek után a 15-20 perc sütés vagy az összesen értendő? Neked hogyan lett ilyen vastag tésztád ennyi alapanyagból nagy méretben? Mit rontottam el?

Lindus89
Lindus89 / Lindus89 Sun, 2016-01-17 18:27

Kedves Zsofix.

Örülök, hogy végül ahogy te is irtad kitudtad belőle hozni a maximumot.
Én mindig ennyi ennyi tésztát szoktam késziteni ehhez a sütihez, eddig nekem még nem volt gondom vele. Nagyon sokszor csak kettőbe osztom el a tészta mennyiséget és a harmadik lapot abból nyújtom ki amit a másik két lapról levagdostam körbe, hogy ugye szép egyenes legyen a széle meg pont a tepsi méretete legyen.
Őszintén nagyon sajnálom hogy igy jártál vele :(

gazcsi
gazcsi Thu, 2015-08-06 18:27

Szia Lindus89! Magyon guszta a sütid, gratulálok. Mekkora a tepsi mérete, amin a tésztád kisütöd? Údv. gazcsi

933
finomliszt 25 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
vaj 6 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
méz 1 ek
tejföl 2 ek
tej 1 l
finomliszt 2.5 csapott ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojássárgája 3 db
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag