Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fenyérfű leves

Fenyérfű leves
Fenyérfű leves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest tálalhatjuk sült csirke-, garnélanyárssal vagy szent Jakab kagylóval.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyérfüvet megtisztítjuk, majd fakalapáccsal kissé összezúzzuk.
  2. A gyömbért, hagymát és a chilit apróra vágjuk.
  3. Az olajban megdinszteljük a gyömbért, chilit és a hagymát, majd hozzákeverjük a curryt.
  4. Felöntjük a levessel és a kókusztejjel, hozzáadjuk a fenyérfüvet, kb. 15 percig főzzük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
  5. Sóval, limelével ízesítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókusztejes fenyérfű leves, limelés-kókusztejes fenyérfű leves, kókusztejes citromfű leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bödösbanya
Bödösbanya Sat, 2015-05-02 21:06

Nem semmi ez a recept! Fenyérfű, salottahagyma curry paszta, kókusztej?! Igazi magyaros étel! A hozzávalók beszerzéséről nem is beszélve! Jó étvágyat???

235
fenyérfű 4 szál
salottahagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
gyömbér 2 cm
chili 1 db
curry paszta 1 ek
zöldség alaplé 250 ml
kókusztej 400 ml
0 ízlés szerint
limelé 1 ek