A kecskesajt olyan étel, amit valaki vagy szeret, vagy meg nem enné semmi pénzért. Középút nincs.:) Na jó, van olyan, amit annyira én sem szeretek, mert konkrétan akolszaga van neki.
Grillezve (is) nagyon finom, viszont igazándiból még sosem sikerült úgy megsütnöm, hogy ne lettek volna gondok a halmazállapotával, általában amőbaformát öltött, imitt-amott elfolyt, stb.
Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha bevonnám valamivel (persze nyilván nem panírral...). Most aprított fenyőmaggal készítettem, amint a képen is látszik, nem mászott el semerre, megtartotta a formáját, persze ez attól is függ, milyen a kecskasajtunk. Ehhez az ételhez félkemény sajtra van szükség.
Tudom, nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga a csoda.
Hozzászólások (23)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. július 9-én kiemeltük cikkünkben: 11 isteni finom sült sajt, amit akár grillre is tehetsz
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 9-én kiemeltük cikkünkben: 10 grillezett sajt, hogy ne mindig csak húst együnk
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 6-án kiemeltük cikkünkben: Ezt főzd az első otthoni randin, ha nem akarsz lebőgni
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. április 3-án kiemeltük cikkünkben: HETI MENÜ: azoknak, akiknek csak negyed órájuk van a főzésre!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. július 22-én kiemeltük cikkünkben: Ki a szabadba!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 30-án kiemeltük cikkünkben: 23 tavaszi grillfogás a majálisodra!
Üdvözlettel, NoSalty
Sziasztok! Most ismerkedem a kecskesajttal, mivel pár hete istenit ettem étteremben és azóta fenem rá a fogam. Presidentet vettem, nagyon drága. Durvára darabolt dióval és szűzpecsenyével készíteném. Jó ötlet így is? Köszi.
Kedves Szakácsunk,
Sztárkonyhánk vendége, Hegyi Barbara a Te a receptedet emelte ki a vele készült interjúban:
http://www.nosalty.hu/ajanlo/hegyi-barbara-monologjai-abraka-babra
Várjuk a többi receptedet is!
NoSalty.hu csapata
Aztán módjával a fenyőmaggal, mert néhány szem is napokig tartó keserű szájízt okozhat, Saját tapsztalat (kalifa fenyőmag).
http://gondolathullamok.blogspot.com/2010/03/fenyomag-sztori.html
Szia!
A kajád jónak tűnik!
De mi az amit mellé csepegtettél?
Valami balzsamecet redukció???
Mert, ha már odaraktad, gondolom meg is eszed.
Jó lenne tudni, mert az viheti el az ízét erre, vagy arra.
Z.
Szia z1, jól látod, az balzsamecetkrém, és csak díszítés, az a 6 pötty nem viszi el az ízt semerre :)
Szia!
Nyilván én sem kimondottan erre a hat cseppre gondoltam, hanem úgy általában a balzsamecetre, vagy annak redukciójára mint olyanra:)))
Z.
Köszi Juci! Soma Mamagésáról eszembe fog jutni: -D.
Már én is blogon néztem, nagyszerű párosítás ez a fenyőmag-kecskesajt kombó!:)) Egy biztos, mi szeretjük a kecskesajtot. Így, meg egy kis plusszal már nagy baj nem történhet...:))) Köszi a receptet! Puszi: Mrs Smith
Drága Mrs. Smith, igazán nincs mit :p
Kedves Juci!
Fantasztikusan néz ki, biztosan kipróbáljuk! A többi receptedhez is gratulálunk nem is beszélve a szép fotókról!
üdv: Tearoom csapat
sziasztok! Oh, igazán köszi! Megnéztem a blogotokat, nagyon tetszik! Jucc
Ha Te mondod, biztosan működik a mászásgátló!
Már enném! :-)
üdv,
T.
Szia tenger, amint a képen is látszik, nem lett amőba, viszont tényleg kis lángon kell sütni, mert a mag megéghet (nekem is megperkálódott imitt-amoott :D)
Kedves Juci! Pont tegnap este nézegettem a blogodon ezt a receptet☻Egyetlen bajom van a kecskesajttal, de eddig nem tudtam megmondani, hogy mi. Most te megtaláltad a keresett szót rá : akolszag . De mint írod van, amelyiknek nincs ilyen. Hát akkor kérem a pontos nevét, melyiket kell megvenni. Üdv. Icu.♥
Ja, és a blogodon láttam azt a mesés tortatálat. Találtam egy sokkal olcsóbb oldalt, ahol elvileg van. Ha valakit érdekel, szívesen megírom. (az expressz túrótortánál)
Szia mislenbaba, a Tescóban vettem, a papírján ez áll: Soma's kecskesajt (tudtommal magyar) egyáltalán nem büdi :), és az ára is tűrhető (láttam már olyat is, aminek 6-7000 Ft volt kilója...)
Kedves Jucus!
Gyönyörű... már megint, még mindig... Csoda szép a kép, mivel sajtimádó vagyok, szívesen megkóstolnám:) Puszi: Erika
Köszi Erika, olyan jólesik, amit írsz!