Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke

Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke
Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már napok óta azon agyalok, hogy valamilyen olajos magocskával készült csirkét kéne csinálni. Mogyoró, pisztácia vagy kesudió. Ezek a verziók fordultak meg a fejemben. De amikor a boltban sétáltunk a pasimmal, megakadtam a fenyőmagnál. Legyen inkább ma este ez. Én nem pirítottam meg bele a magokat, de aki úgy szereti, az természetesen változtathat ezen a recepten.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit olajozzuk ki, aprítsuk bele a paradicsomot és az újhagymát, sózzuk meg.
  2. A csirkét oldalról késsel felnyitjuk, széthajtjuk, a belsejét szórjuk meg bazsalikommal, sóval, borssal. Rakjuk rá a fenyőmagot, és a zúzott fokhagymát. Zárjuk le a szeletet, a tetejét is szórjuk meg bazsalikommal és sóval.Tegyük rá a hagymás paradicsomra.
  3. Fedjük le alufóliával, és süssük puhára. Ha puha, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a húst. (Pirított fenyőmaggal is megtölthetjük.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 455
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemell fenyőmaggal töltve, bazsalikomos csirke fenyőmaggal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
csirkemell filé 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
fenyőmag 50 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
paradicsom 1 db
újhagyma 1 db