Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd 2. -diós-mákos

Ferdinánd 2. -diós-mákos
Ferdinánd 2. -diós-mákos
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap, ma, holnap, meg kell sütni!


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

ajánlat

Lehet tepsiben is készíteni. Tepsibe rakás után már nem kell keleszteni! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedagasztjuk a tésztához valókat, és melegre tesszük kelni.
  2. Mikor megkelt a tészta, kinyújtjuk nagy téglalap alakúra, és megkenjük a kikavart krémmel.
  3. És itt jön a változás! A téglalapnak az elejét kb. 4 cm darabon darált mákkal szórjuk meg, majd darabosra tört dióval folytatjuk a szórást.
  4. 10 szem aszalt szilvát vékonyra felcsíkozunk, és rárakjuk a töltelékre.
  5. Feltekerjük, és 3-4 cm-es darabokra szeljük.
  6. A pataki tálba belerakjuk, és forró sütőbe toljuk.
  7. Mikor pirul a teteje, akkor megkenjük a cukros tejjel.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 185
elküldve: 6
receptkönyvben: 264
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-diós-aszalt szilvás kelt tekercs, mákos-diós-aszalt szilvás csiga pataki tálban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola76
viola76 Fri, 2016-08-26 18:01

Kedves Terike ! Megszeretném sütni de attól félek ,ha berakom a forró sütőbe a pataki tálat szétreped a tál. Az én pataki tálamhoz azt írták ,hogy előtte be kell áztatni. Te is beáztattad előtte?? Válaszodat előre is köszönöm : Viola

porsi2
porsi2 Wed, 2011-03-02 14:21

sziasztok!
eszméletlen jó lett és szép!Bár én egy tojással és tej helyett vizet használtam(allergia miatt),de így is nagyon jó lett,még másnap is.Köszönöm a receptet.

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-01-16 14:20

Nagyon fincsi! Igaz én kakaót szórtam a felébe, a másik felét pedig vaníliásan hagytam, de legközelebb kipróbáljuk mákkal is! Az ötletért külön köszönet! :-))

randrea
Andrea / randrea Sun, 2010-07-18 15:54

Elkészítettem és nagyon fincsi lett. Bár én csak diót tettem bele. A leírásból nekem nem tűnik ki, mennyit tejet kell a végén rálocsolgatni, ezért csak találomra locsolgattam, de nagyon fincsi lett. Még vaníliás kókuszos pudingot is főztem hozzá. Igazán fogyókúrás...:-)

1526
finomliszt 50 dkg
margarin 5 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 3 dkg
1.5 dkg
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
mák 10 dkg
dió 15 dkg
aszalt szilva 5 dkg