Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd kalács

Ferdinánd kalács
Ferdinánd kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom sütemény!! Ízlés szerint kakaóporral is megszórható, én fele-fele készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a cukorral pici tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összegyúrjuk, dagasztjuk (kb. olyan állagú lesz, mint a fánk tésztája).
  4. Langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  5. Szögletesre, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, feltekerjük, és kb. 4 cm széles darabokra vágjuk. Kivajazott, nagyobb tortaformába szorosan egymás mellé rakjuk, így még kb. 20-25 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztákat először 200 fokon 20 percig, majd 150 fokon további 20 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Heni

Mióta szakács: 2011.10.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ferdinandel, ferdinánd tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2018-07-04 20:44

Gyönyörűek lettek, kedvet kaptam elkészíteni.
Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel, Helena

1179
finomliszt 25 dkg
rétesliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag