Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd tekercs 3.

Ferdinánd tekercs 3.
Ferdinánd tekercs 3.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédasszonyomtól való recept. Gyakran meg kell sütnöm a gyerekeknek, mert nagyon szeretik, ízletes, és egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben kis cukorral megfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból lágy rétestésztát készítünk. Kb. 30 percig kelesztjük.
  2. A porcukrot a szobahőmérsékletű zsírral fehéredésig keverjük.
  3. A megkelt és kinyújtott tésztát ezzel a masszával megkenjük, beigli formára feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk, és teflon tepsibe rakjuk (vagy kerek lábasba, aminek nem műanyag a füle).
  4. Újabb 15 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben majdnem készre sütjük.
  5. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és a majdnem kész süteményre öntjük. Készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 919
elküldve: 1
receptkönyvben: 261
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

perika

Mióta szakács: 2010.07.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ferdinánd fánk, zsíros tekercs, cukorkrémes tekercs, cukorkrémes csiga

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 12:21

Én már évek óta készítem ferdinánd fánk névven ezt a sütit és mindig sütőmargarint használok. Úgy egy kocka felét tehát 12-15 dekát. Zsírral még nem is próbáltam mert a margarinos nagyon isteni.

Dudika88
Dudika88 Tue, 2010-10-12 17:57

Én most sütöttem meg. Isteni finom lett :)
Vajjal kentem meg nem zsírral,ugyanannyit tettem bele mintha zsírral kenném. Elég volt bele. Jó így is szerintem.
Köszönöm a receptet. :)
Üdv, Dudi

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2010-08-28 17:14

Nagyon tetszik a recept,szeretném kipróbálni.A vajas verzió is jó lehet,de mennyi vaj kell?A 13dkg zsír helyett akkor 13dkg vaj?Aki tudja,légyszi válaszoljon!Köszi!

perika72
perika / perika72 Fri, 2010-09-17 19:28

Szerintem vajjal is ugyanazt a mennyiséget kellene használni,bár személy szerint még nem próbáltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 13:42

A Ferdinánd tekercset én cukros vajjal kenem meg, és mazsolát is szórok rá, mielőtt feltekerem.
A végén pedig, jó cukros/és vaniliás/ tejszínnel locsolom meg, és még kb. 10 percig sütöm

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-07-27 18:42

Kedves Perika ! Az lenne a kérdésem , hogy a zsírt lehet vajjal helyettesíteni??Üdv Edit

perika72
perika / perika72 Tue, 2010-08-03 16:20

Kedves Edit!
Elnézést a késői válaszért,nyaralni voltunk.Én még nem próbáltam vajjal,de lehet kísérletezni!( Az eredményt várom.) Illetve az előttem szóló szerint lehet.

896
finomliszt 37 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
cukor 0.5 ek
porcukor 13 dkg
mangalica zsír 13 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag