Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd tekercs kicsit másképp

Ferdinánd tekercs kicsit másképp
Ferdinánd tekercs kicsit másképp
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi családi recept, nálunk így készítjük, és nagyon finom, nem az eredeti Ferdinánd, de mi így szeretjük. Eddig aki csak megkóstolta, elkérte a receptet.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Különösen melegen nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb 1 dl aludttejjel és 1 ek cukorral elkeverjük, és felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, jól megdagasztjuk. Ha túl kemény lenne, kis tejjel vagy akár vízzel lazíthatunk rajta, rugalmas, szép, sima tésztát kell készítenünk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A krémhez a 25 dkg puha vajat a porcukorral habosra keverjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, még egyszer lazán átgyúrjuk, és még pár percig letakarva kelesztjük. Ezután mindkét adagot kb 1 cm vastagra nyújtjuk, és a felvert krémet egyenletesen rákenjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Éles késsel kb 2 cm-es szeletekre szeljük, tepsibe rendezzük. Előmelegített sütőben először kb 200 fokon 3-4 percig, utána takaréklángon szép rózsaszínre sütjük. Ebből az adagból nekem két tepsivel lett (32 db).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 384
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Kókuszos vajas kelt tészta, kókuszos csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
finomliszt 70 dkg
rétesliszt 30 dkg
aludttej 5 dl
friss élesztő 5 dkg
tojás 1 db
1 teáskanál
cukor 1 ek
vaj 15 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
kókuszreszelék 10 g