Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd tekercs Tünde konyhájából

Ferdinánd tekercs Tünde konyhájából
Ferdinánd tekercs Tünde konyhájából
200 perc / előkészület: 150 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a süteménnyel kezdődik nálunk a farsang.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, s 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a cukrot meg a sót beleszórjuk, majd tálba töltjük, és a liszttel, a tojások sárgájával meg az olvasztott margarinnal közepesen kemény tésztává gyúrjuk-dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.
  2. A töltelékhez a margarint először magában, majd a kétféle cukorral habosra keverjük. A megkelt tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk, a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük.
  3. Ezután felcsavarjuk, majd belisztezett késsel kb. 3 centi vastagon fölszeleteljük. Egy nagy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, cukorral vastagon behintünk, majd a tésztatekercseket nem túl szorosan belefektetjük.
  4. Langyos helyen 30 percen át kelesztjük, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk, és további 15-20 percig sütjük, közben a locsolást még egyszer megismételjük. Még forrón tálra borítjuk, mert ha kihűlt, nem jön ki a cukormáz miatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 511
elküldve: 4
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukros mázas csiga, ferdinánd, édes csiga mázzal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edco
edco Sun, 2016-04-24 14:10

Tyűűű amindenit, de tuti jó recept. Rég ettem ilyet, akkor nagyon ízlett. Gondoltam kipróbálom, fantasztikusan sikerült. Nem egy gyors süti, de ha van idő érdemes megcsinálni. Nem édes, egyáltalán nem vajas. Így jó ahogy van.
Köszi a receptet.

Viv
Viv Wed, 2013-11-06 14:23

Megcsináltam múlt héten és nagyon- nagyon finom! Egy ismerősöm ajánlotta ezt a receptet. Biztos hogy fogok még csinálni. :-) Ez volt az eddigi legjobban sikerült sütim, a páromnak is nagyon ízlett. :-)

SLC
SLC / SLC Mon, 2012-10-01 08:28

Miután többféle receptet kipróbáltam, kijelenthetem, hogy a tejszínes locsolás magasan veri a többi Ferdinándot ízben! Nagyon finom lett :-)

1036
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
cukor 2 csapott ek
1 csipet
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 4 dkg
margarin 1 ek
cukor 2 ek
margarin 10 dkg
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
habtejszín 1.5 dl