Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinándtekercs 4.

Ferdinándtekercs 4.
Ferdinándtekercs 4.
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ez az egyik nagy kedvenc. Ha nem szeretnénk, hogy a 3 tojásfehérje megmaradjon, beletehetjük az egés ztojásokat is, az ízének nem árt. Ám ezesetben 10-15 dkg-mal több lisztre lesz szükségünk!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a megolvasztott margarinnal és a csipet sóval.
  2. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük (kb. a duplájára nő).
  3. A töltelékhez a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd elkenjük rajta a krémet, és felcsavarjuk (akárcsak a bejglit).
  5. 4 cm-enként elvágjuk, kicsit formázzuk, hogy szép kerek csigákat kapjunk.
  6. Egy kis méretű tepsit vagy tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk kristálycukorral (ez majd szépen karamelizálódik a tekercsek alján és oldalán).
  7. A tekercseket úgy helyezzük el, hogy kb. fél cm-nyi távolságra legyenek egymástól, majd meleg helyen még fél órát kelesztjük.
  8. 15 perc sütés után megöntözzük a vaníliás-cukros tej felével, majd újabb 10 perc sülés után rálocsoljuk a maradék öntetet is.
  9. További 10-15 percig sütjük, majd a díszítés kedvéért vékonyan megszórjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Emese

Mióta szakács: 2010.12.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, cukros csiga, karamellás csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsa
kovacsa Wed, 2012-02-29 14:25

Nagyon jól sikerült, puha maradt az öntettől.Én megszórtam a krémet dió darabokkal. Köszönöm a receptet

952
finomliszt 40 dkg
cukor 2 csapott ek
tojássárgája 3 db
margarin 5 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
élesztő 2 dkg
margarin 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 2 teáskanál
tej 2 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál