Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fermentált szójabab "natto" quinoával

Fermentált szójabab "natto" quinoával
Fermentált szójabab "natto" quinoával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok újdonságot kóstolok meg itt Ázsiában, és nagyon meg is szerettem ezeket az ételeket. Minden hozzávalóhoz ajánlok helyettesítőt, hogy otthon is meg tudja csinálni mindenki. Ez egy abszolút japán fogás (akár koreai is lehetne). Az eredeti recept alapján természetesen rizzsel tálalva :-)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósítunk egy kis olívaolajat a lábosban, rádobjuk a jól átöblített quinoat, egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy kis sót (vegetát is lehet), és megfőzzük. Amint kész, félrerakjuk.
  2. Egy másik serpenyőben olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a felaprított újhagymát, egy kicsit megfonnyasztjuk.
  3. A kedvenc zöldségeinket megpucoljuk, és felaprózzuk, majd az újhagymához adjuk. Sózzuk meg egy kicsit a zöldségeket, hogy kiengedjék jól a levüket, amennyiben szükséges, öntsünk alá egy kis vizet. Vigyázzunk a sózással a szójaszósz miatt.
  4. Egy evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk a zöldségeket, majd roppanósra pároljuk. Amint kész, akkor hozzákeverjük a fermentált szójababot (lehet venni ázsiai boltokban, de helyettesíthetjük sima főtt szójababbal és egy kis tofuval mellé), és jól összekeverjük.
  5. A kész quinoat (eredeti recept alapján szusi rizst) hozzáadjuk, illetve a maradék szójaszószt és a sötét szezámolajat is az egyveleghez. Összekeverjük, és végül jöhet a szezámmag és az alga (szárított algát is lehet venni zacskóban, de ha a nori lapot darabokra tépkedjük, az is megteszi).
  6. Utolsó mozzanatként, ha kell sózzuk, borsozzuk, kavarunk rajta egyet, és készen is van. Eredetileg hidegen tálaljuk, de én jobban szeretem melegen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

algás zöldséges szójabab, szójabab quinoával, quinoa fermentált szójababbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
quinoa 100 g
olívaolaj 3 ek
szezámolaj 1 ek
újhagyma 5 közepes db
zöldségkeverék 50 dkg
szójaszósz 3 ek
szójabab 50 g
nori lap 0.5 csomag
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szezámmag 2 ek