Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fésűkagyló zöldfűszeres vajjal

Fésűkagyló zöldfűszeres vajjal
Fésűkagyló zöldfűszeres vajjal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tenger gyümölcseit, meg mindenféle halételt. Ezt nagyon frissen sikerült megvennem, épp aznap érkezett repülővel. Nagyon egyszerű és gyors recept. 

hozzávalók / 4 adag

Kagyló

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Kagyló

  1. A kagylót megmossuk, megtisztítjuk, és jól szárazra töröljük. Kissé sózzuk.
  2. Felmelegítünk két nagy serpenyőt, elosztjuk bennük a vajat és az olajat, forróra melegítjük.
  3. Elosztjuk benne a kagylókat, és 2-3 percig nagy lángon sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalán is 2 percig sütjük.
  4. A 2. perc után takarékra vesszük, és még 2 percig sütjük.
  5. Kiszedjük, letakarjuk, és meleg helyre tesszük.

Szósz

  1. Az egyik serpenyőben kis lángon felmelegítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát, kb 1-2 perc, hozzáöntjük a bort, szintén 2 percig főzzük, hogy elpárologjon az alkohol.
  2. Levesszük a tűzről, beledobjuk a zőldfűszereket, kissé sózzuk, borsozzuk.
  3. Beleforgatjuk a kagylót, és átmelegítjük, azonnal tálaljuk. Én rukkolával tettem asztalra, de bármilyen friss zöldsaláta megfelel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 728
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kagyló zöldfűszeres vajjal, vajon sült fésűkagyló, kagyló vajon sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

217
kagylóhús 500 g
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 50 ml
petrezselyem 1 ek
metélőhagyma 1 ek
tárkony 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint