Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fészek torta

Fészek torta
Fészek torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete a neten találkoztam egy ilyesmi fotóval, természetesen recept nélkül. Annyira megtetszett, hogy meg kellett süssem. Jó pár napig gondolkodtam, hogy miből is legyen a tészta és a krém is, ami ilyen fészek hatást tud kelteni. Végül egy régi répatorta receptnél maradtam, és a gesztenye volt az, amiből úgy gondoltam, könnyebb lesz a "fészket" megalkotni.

hozzávalók / 8 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk.
  4. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
  5. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, és a hűtőbe rakjuk, míg hűl a tésztánk.
  6. Ha a tészta kihűlt, kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbekenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
  7. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 566
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta gesztenyés fészekben, répás fészektorta, répás-gesztenyés fészektorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ory
Ory Tue, 2014-04-01 20:42

Gratulálok! Ügyes vagy, nagyon ötletes ez a torta!!!

534
sárgarépa 20 dkg
porcukor 15 dkg
rizsliszt 10 dkg
dió 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
gesztenyemassza 50 dkg
mascarpone 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
porcukor 1 púpozott ek