Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fesztivál szelet

Fesztivál szelet
Fesztivál szelet
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, és nagyon mutatós hidegtálakon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húsvéti, karácsonyi, szilveszteri asztalon is jól mutat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt és a majonézt összekeverjük.

  2. A többi hozzávalót kicsi kockákra vágjuk.

  3. A húsleveskockát 2 dl vízben felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a zselatint hozzáadjuk, és ismét felforraljuk.

  4. Újra hűlni hagyjuk, aztán az összes felkockázott hozzávalóval összekeverjük. (Ha húslevest használunk, kissé felmelegítjük, elkeverjük a zselatinnal, és továbbiakban a fentiek szerint járunk el.)

  5. Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük – könnyebb kiemelni –, és néhány órára hűtőbe tesszük.

  6. Kiemeljük a formából, és szeleteljük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 52 606
elküldve: 52
receptkönyvben: 909
elkészítve: 48/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás tojásos hidegtál, zselés őzgerinc, zöldséges párizsis szelet

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-03-18 16:09

Kedves Mari nagyi!
Sikerült az unokáidnak megfejteni hogy miért fesztivál a neve? :)
Nekem van egy tupperware desszertes gyűrűm ami fesztivál néven fut igazából és ahhoz volt egy szinte ugyanilyen recept :) Legalábbis nekem ez a sejtésem, de teljesen mindegy honnan a név, az íze az valami fantasztikus!!
Szeretettel:
Orsi

Edit Kalcsó
Edit Kalcsó Sat, 2013-08-03 13:41

Bocsánat, hogy hozzá szólok, a desszertes gyűrű és a fesztivál tál az két különböző edény, csak már a fesztivált jó pár éve nem gyártják. Nekem mindkettő van. A fesztiválon cserélhető tetők vannak és így a kiborított torta más-más mintájú.
Üdv: Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-08-03 13:49

Óh akkor valamit nagyon összekevertem :)
Köszönöm szépen a helyesbítést :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-03-19 10:29

Na a figyelmetlen olvasásom... :) Nagyon édesek, sokkal jobb ez a megoldás amit ők találtak ki:)

O.Eszter
O.Eszter Tue, 2013-03-12 12:44

Kedves Veres Mari!

Az lenne a kérdésem, hogy a tejfölös majonézes mártást mikor kell hozzákeverni az egészhez? Köszönöm

Veres Mari
Veres Mari / Veres Mari Tue, 2013-03-12 12:54

Kedves Eszter!
Amikor a zselatinos leves már nem túl meleg. Én úgy szoktam, hogy a tejfölös masszához öntöm a levest, összekutyulom, majd a felaprózott többi hozzávalót beleborítom és óvatosabban összekeverem, és mehet a formába.
Üdv., Mari nagyi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-09 14:10

Kedves Veres Mari-Mari nagyi!

Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves Tőled.:)

Közeleg a Húsvét, a legjobbak az ilyen Te általad is készített fincsi hidegtál alkotások..:)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

661
főtt tojás 6 db
párizsi 25 dkg
paprika 1 db
kovászos uborka 3 db
lila hagyma 1 kis fej
tejföl 2 dl
majonéz 160 g
zselatin 20 g
leveskocka 1 db