Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos falatkák

Feta sajtos falatkák
Feta sajtos falatkák
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsora, de vendégvárónak is tökéletes.

hozzávalók / 3 adag

Pirítós

Fetakrém

Feltét

ajánlat

Dacota teljes kiőrlésű kenyere pompás választásnak bizonyult a pirítóshoz, de bagettel is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fetakrém

  1. A feta sajtot villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt.
  2. A diót aprítjuk: betesszük egy tasakba, majd sodrófával jól megpaskoljuk, ezt is hozzátesszük a krémhez.
  3. Ízesítjük fél gerezd összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és ízlés szerinti (friss) bazsalikommal. Hűtőben állni hagyjuk, míg elkészítjük a pirítóst.

Pirítos

  1. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megkenjük olívaolajjal, és mehetnek is a forró sütőbe 5-10 percre.

Tálalás

  1. A forró pirítósokat jó vastagon megkenjük a krémmel, tetejére pedig füstölt sonka/tarja szeleteket teszünk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 734
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fetás crostini, sonkás feta sajtos falatok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

679
kenyér 25 dkg
olívaolaj 2 ek
feta sajt 200 g
tejföl 175 g
dió 1 marék
fokhagyma 0.5 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt tarja 10 dkg